Tietoa matkustajalle

Ennen matkaa

markkinointi

Rokotukset 
Hyvissä ajoin ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että kaikki perusrokotukset ovat kunnossa. Lisäksi tulee ottaa selvää suositellaanko tai vaaditaanko kohdemaahan muita rokotuksia tai estolääkityksiä. Matkustaja on itse velvollinen huolehtimaan tarvitsemistaan rokotuksista. Eri maihin tarvittavista lisärokotuksista saat tietoa kotipaikkakuntasi terveyskeskuksesta ja rokotuspoliklinikoilta.  Kohdemaasi terveyteen liittyvät ajankohtaiset tiedot sekä rokotussuositukset löytyvät Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen julkaisemasta Matkailijan terveysoppaasta

 

Lääkkeet
Matkailijan tulee huolehtia siitä, että säännöllisesti käytettäviä lääkkeitä on riittävästi mukana, varmuuden vuoksi vähintään kahden viikon lääkkeet yli matkan tarpeen. Lääkkeet tulee kuljettaa käsimatkatavaroissa alkuperäispakkauksissa. Koska lääkevalmisteiden kauppanimet vaihtelevat maittain, on hyvä tietää lääkkeiden nimien lisäksi niiden vaikuttavien aineiden nimet. Matkoille kannattaa ottaa mukaan lääkereseptien lisäksi englanninkielinen lääkärin allekirjoittama lista käytetyistä lääkkeistä. Lisäksi resepteistä on hyvä jättää kopiot kotiin sekä skannata ne sähköpostiin. Diabeetikon on hyvä kuljettaa mukana todistusta neulojen tarpeesta. Selvitys tarvitaan lääkkeiden ja hoitovälineiden saamiseksi mukaan lentokoneen matkustamoon ja siitä voi olla hyötyä epäselvissä tilanteissa sellaisissa maissa, joissa kyseiset lääkeaineet eivät ole tuttuja tullivirkailijoille. Lääkkeiden maahantuontiin liittyen useilla mailla (esim. Arabiemiraatit) on rajoituksia, joista on hyvä ottaa selvää etukäteen. Lisätietoja rajoituksista on mahdollista saada esim. kohdemaan suurlähetystöstä.

Matkustusasiakirjat
- passi /henkilökortti sekä mahdollisesti tarvittava viisumi
- tarkista koneen lähtöaika lentolipusta


Matkavakuutus
Suosittelemme matkavakuutuksen ottamista kaikille matkoille.


Matkatavaroiden enimmäismäärä
Matkustusasiakirjoista ja matkavakuutuksesta löydät tietoa vasemmalla olevasta valikosta valitsemalla ja matkatavaroista seuraavasta linkistä: matkatavarat.

Valuutta 
Joissakin maissa on valuuttarajoituksia, näistä asiakas on itse vastuussa. Etukäteen kannattaa varautua myös rahan lisätilaukseen ottamalla oman pankin yhteys- ja tilitiedot mukaan.

 

Turvallisuus
Kohdemaasi matkustusturvallisuuteen liittyviin matkustustiedotteisiin voit tutustua ulkoasianministeriön sivuilla. Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen matkustamiseen liittyvät turvallisuusohjeet löydät matkailijan terveysoppaasta.

Sulje
Asiakaspalvelu
020 120 4100
Arkisin 8.00-18.00
Lauantaisin 10.00-14.00
Sunnuntaisin 10.00-14.00
Ryhmämatkamyynti
020 120 4070
Arkisin 9.00-16.00
Nettivarausten tuki
020 120 4750
Arkisin 8.00-16.00
Valitse maa ja kohde.
[Missing text /general/livechat/status for fi-FI][Missing text /general/livechat/open for fi-FI]Sulje