Lomamatkojen Fuerteventura

Fuerteventura

ainutlaatuinen Fuerteventura

Fuerteventura on säilyttänyt alkuperäisyytensä ja rauhallisen lomapaikan maineensa matkailijavirroista huolimatta. Saari tarjoaa satumaisia, vaaleahiekkaisia rantoja, jotka houkuttelevat niin auringonpalvojia kuin liikunnallisiakin lomailijoita – tilaa on kaikille.

Fuerteventura on Kanarian asutuista saarista vanhin ja omaleimaisin. Hallinnollisesti kuulutaan Espanjaan, mutta Afrikka on vain noin sadan kilometrin päässä! Saharasta tuulten mukana kulkeutuva hiekka on muovannut saaren pohjoiskärkeen laajan ja upean dyynialueen sekä etelärannikolle pitkiä hienohiekkaisia rantoja. Maaperältään saari on aavikkomainen. Pinta-alaltaan se on Kanariansaarista toiseksi suurin, mutta myös matalin ja hyvin harvaanasuttu. Korkein huippu kohoaa noin 800 metriä merenpinnan yläpuolelle. Aiemmin tavattiin sanoa, että saarella asuu enemmän vuohia kuin ihmisiä. Matkailu on kuitenkin vuosien saatossa lisääntynyt ja on nyt elinkeinoista tärkein, kalastus on pitänyt pintansa matkailun ohella.

Fuerteventuran pääkaupungissa Puerto del Rosariossa on hyvät ostosmahdollisuudet ja mukavia ravintoloita ja kahviloita, joissa voi istuskella seuraamassa paikallista kaupunkitunnelmaa. Fuerteventuraa on helppo kiertää vuokra-autolla, sillä tiet ovat hyväkuntoisia ja liikennettä on vähän. Maisemat ovat rauhoittavia, jopa eksoottisia, ja keidasmaisen pikkukylän löytyminen keskeltä erämaamaisemaa on elämys.

Lue lisää kohdeoppaasta

Kohteet ja lähdöt

Lentotiedot

Talvi 2016-17 Alustavat lentoaikataulut

Helsingistä

Finnarin lento 7.11.2016-30.1.2017

Helsinki-Fuerteventura AY0997 klo 6.15–10.30
Fuerteventura–Helsinki AY0998 klo 11.30–19.30

Maakuntakentiltä

Primera Air 20.2.–27.3.2017

Suomi-Fuerteventura 6F245 klo 7.40–12.10
Fuerteventura–Suomi 6F246 klo 13.10–21.15

Lähtöpaikkakunta Lähtöpäivä
Pori 20.2.
Jyväskylä 27.2.
Kuopio 6.3.
Savonlinna 13.3.
Joensuu 27.3.

 

Ajat ovat paikallisaikoja. Aikaero Suomen aikaan on –2 tuntia.
Mikäli lentoaikataulu muuttuu varauksenne jälkeen, Lomamatkat toimittaa uuden lentolipun. Tarkista lähtöajat lentolipustasi!

Ilmoittautuminen lentoasemalla viimeistään 2 tuntia ennen koneen lähtöä.


Lisämaksusta

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna).

Retket

Suuri saarikierros 55 € /henkilö

Fuerteventura on paljon muutakin kuin matkailijoiden kansoittamia hiekkarantoja. Sisämaahan kätkeytyy pieniä kyliä ja suuria salaisuuksia. Saari on sekoitus jyrkkiä vuorenrinteitä, tasaisia laavakivialueita ja hiekkaa silmänkantamattomiin.

Saaren länsirannikko on jylhää ja kallioista. Pohjoisessa ovat hienot Corralejon dyynit ja Jandíassa upeat pitkät hiekkarannat. Keskiosissa on laavakivien ja hiekan muodostamia ns. malpaís-alueita, joilla on havaittavissa saaren vulkaaninen alkuperä. Sisäosien pienissä kylissä aika tuntuu pysähtyneen. Näiden pikkukylien kautta ajamme vanhaan pääkaupunkiin, jo 1400-luvun alussa perustettuun Betancuriaan. Tutustumme paikalliseen käsityöperinteeseen ”Casa Santa Mariassa”. Betancurian lähellä sijaitsevalla vuohitilalla näemme Fuerteventuran tunnuseläimiä ja maistelemme erilaisia juustoja. Ehkäpä sieltä löytyy mieleinen vuohenjuusto vaikka kotiinviemisiksi. Saaren tunnettuihin tuotteisiin kuuluu myös Aloe Vera. Saarella on kaksi Aloe Vera -tehdasta ja vierailemme toisessa niistä. Tehtaan henkilökunta kertoo meille kasvista ja näemme, miten siitä muotoutuu erilaisia tuotteita.

Kokopäiväretki. Hinta sisältäen lounaan 55 € /aikuinen, 25 € /3-14 v.

Retken voi varata jo Suomessa etukäteen.

Kansainvälisiä retkiä

Fuerteventuralla on mahdollisuus seikkailla kansainvälisessä seurassa niin maalla kuin merellä, mm. laivaretkiä tehdään kaikista kohteistamme.   

Oasis Park. Eläin- ja kasvipuisto, jossa viihtyvät kaikki. Alligaattorit, liskot, haukat, kotkat ja papukaijat hauskuuttavat omilla ohjelmanumeroillaan, merileijonat jo pelkällä olemassaolollaan. Hinta 33 €, lapset 19,50 € (3-11 v) ja yli 60 v henkilökortin esittämällä 28 €. Lisämaksusta mm. kamelisafari. Puisto sijaitsee saaren eteläosassa, vähän vajaat 30 km Jandiasta ja noin 50 km Caleta de Fustesta.

Volcano Express (Lanzarote). Retki Corralejon satamasta naapurisaarelle. Käynti Timanfayan kansallispuistossa ja El Golfon laguunilla sekä Aloe Vera -museossa ja La Gerian viinitilalla. Hinta Corralejosta 49 €, lapset 27 € (3-11 v). Hinta Caleta de Fustesta sisältäen edestakaisen kuljetuksen satamaan 53 €, lapset 30 € (3-11 v).

Jeeppisafari. Vauhdikas päivä saaren eteläosan upeissa maisemissa. Ehdoton retkivaruste on kamera! Hinta 59 €, lapset 43 € (4-11 v) sis. lounaan. Myös puolen päivän kestävä safari Cofeten kylään ja rannalle (ilman lounasta), hinta 38 € /19 €.

Obycat Experience. Neljän tunnin katamaraaniajelu Caleta de Fusten satamasta etelän suuntaan Pozo Negron edustalle. Hinta 49 €, lapset 25 € sis. lounaan.

• Muita meriretkiä. Corralejosta järjestetään laivaretkiä läheiselle Los Lobosin saarelle (hinta 50 € /25 €) ja Lanzaroten edustalle (59 € /39 €). Jandiasta katamaraaniretki (hinta 55 € /28 € sis. kuljetuksen Morro Jablen satamaan) sekä koko perheen meriseikkailu merirosvolaivalla (hinta 52 € /26 €). Kaikkiin hintoihin sisältyy lounas.

Retket varataan ja maksetaan käteisellä kohteessa.

Suodata hakutuloksia

(2)

Matkustajat

Lähtöpäivät

Valitse matkan kesto

  • 14