Hania

Hania

Auringonpaisteessa valkoisena hohtavan vuorijonon ja häkellyttävän sinisen meren välissä oleva Hania on vilkas ja värikäs yhdistelmä antiikkia ja nykypäivää. Hanian länsipuolella, hiekkarantojen äärellä sijaitsevista lomakylistä ehtii hetkessä kaupungin rientoihin.

Kesäkuuhun asti lumihuippuinen vuorijono Lefká Óri on häkellyttävä vastakohta Kreetan rehevälle luonnolle ja pitkille ihanille hiekkarannoille, jotka ovat hienoimmillaan Hanian kaupungin länsipuolella. Vuoriston katkaisevat vaikuttavat rotkot, joihin järjestetään patikkamatkoja. Kreeta, Välimeren eteläisin saari, onkin sopiva lomakohde yhtä lailla luonnosta, patikoinnista, rantaelämästä kuin kulttuurista kiinnostuneelle. 

Haniassa, jonka venetsialaiset valloittajat rakensivat antiikinaikaisen Kydonian kaupungin kiville, historia on voimakkaasti läsnä. Pääkadut jakavat kaupungin kahteen osaan: Rannikonpuoleinen vanhakaupunki on täynnä viehättäviä rakennuksia ja siellä on myös Unescon suojelema venetsialainen satama, jonka houkuttelevasti valaistuista tavernoista leijailee iltaisin ruokahalua herättäviä tuoksuja. Uusi kaupunginosa taas on nykyaikainen liikekeskus kauppoineen ja virastoineen. Kaupungin sydän, kauppahalli Agora, on todellinen runsaudensarvi kreetalaisherkkujen ystävälle.

 

Lue lisää kohdeoppaasta

Hotellit

Alk. 959 € 1

Huoneistohotelli Porto Platanias Village

Kreikka, Kreeta, Hania

Alk. 929 € 2

Cretan Dream Royal

Kreikka, Kreeta, Hania

Alk. 699 € 3

Huoneistohotelli Toxo

Kreikka, Kreeta, Hania

Alk. 819 € 4

Hotelli/huoneistot Sirios Village

Kreikka, Kreeta, Hania

Alk. 629 € 5

Huoneistohotelli Zeus Village

Kreikka, Kreeta, Hania

Alk. 579 € 6

Huoneistohotelli Omega Platanias

Kreikka, Kreeta, Hania

Alk. 739 € 7

Huoneistohotelli Helios

Kreikka, Kreeta, Hania

Alk. 839 € 8

Huoneistohotelli Maleme Mare

Kreikka, Kreeta, Hania

Alk. 739 € 9

Hotelli Marina Sands

Kreikka, Kreeta, Hania

Alk. 599 € 10

Huoneistohotelli Pella Steve I

Kreikka, Kreeta, Hania

Kartta

Lentotiedot

Alustavat lentoaikataulut kevät 2015/ Hania, Rethymnon ja Panormo

Perjantailento maakunnista / Primera Air

10.4.–8.5.2015 (viimeinen lähtö 1.5.)
Suomi–Hania PF 215 klo 06:40–11:00
Hania–Suomi PF 216 klo 12:00–16:20
Lähtöpäivät ja -kaupungit alla.

 

Alustavat lentoaikataulut syksy 2015/ Hania, Rethymnon ja Panormo

Lauantai/maanantailento maakunnista / Primera Air
19.9.–31.10.2015 (viimeinen lähtö 24.10.)
Suomi–Hania PF 215 klo 06:30–11:00
Hania–Suomi PF 216 klo 12:00–16:30

Lähtöpäivät ja -kaupungit alla.

Huom! Lähtö- ja paluuajat vaihtelevat paikkakunnittain.
Aikataulut suuntaa-antavia.

Ajat ovat paikallisaikoja. Kreikassa on sama kellonaika kuin Suomessa.
Mikäli lentoaikataulu muuttuu varauksenne jälkeen, Lomamatkat toimittaa uuden lentolipun. Tarkista lähtöajat lentolipustasi!

Ilmoittautuminen lentoasemalla viimeistään 2 tuntia ennen koneen lähtöä.
Lentoaika Helsingistä noin 4 tuntia.

Lisämaksusta

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna).
Matka lentoasemalta Hanian hotelleihin kestää noin 30–45 min, Rethymnonin hotelleihin noin 1 t 15 minuuttia (noin 65 km) ja Panormon hotelleihin noin 1 h 30 minuuttia.

Ateriat Primera Airin lennolle 26 € /aik.hlö (meno–paluu)
Lämmin ateria 26 € /aikuinen ja 13 € /2–14 -vuotias.

 

Alustavat lentoaikataulut kesä 2015 Helsingistä

Lentoyhtiö Finnair
Tiistailento 2.6.–4.8. (viimeinen paluu 11.8.)
Helsinki–Hania AY939 klo 6.00–09.55
Hania–Helsinki AY940 klo 10.55–14.45

Sunnuntailento 7.6.–18.10. (viimeinen paluu 25.10)
Helsinki–Hania AY939 klo 06.00–09.55
Hania–Helsinki AY940 klo 10.55–14.45

Ilmoittautuminen lentoasemalla viimeistään 2 tuntia ennen lähtöä.
Lentoaika n. 4 tuntia.
Lentokoneateriat lisämaksusta, varaukset suoraan Finnairin nettisivuilta http://www.finnair.com/FI/FI/flights/leisure/services

Lisää lentotietoa täällä 

 

Lähtökaupunki
Perjantailento
Lähtöpäivät kevät 2015
Primera Air
Lappeenranta 10.4.
Pori 17.4.
Kuopio 24.4.
Kajaani 1.5.
Lähtökaupunki
Tiistailento
Lähtöpäivät kesä 2015
Finnair
Helsinki 2.6.-4.8. (viim. paluu 11.8.)
Lähtökaupunki
Sunnuntailento
Lähtöpäivät kevät 2015
Finnair
Helsinki 7.6.-18.10. (viim. paluu 25.10.)
Lähtökaupunki
Lauantailento
Lähtöpäivät syksy 2015
Primera Air
Kemi 19.9.
Pori 26.9.
Kuopio 3.10. ja 24.10.
Joensuu 10.10.
Savonlinna 17.10.
Lähtökaupunki
Maanantailento
Lähtöpäivät syksy 2015
Primera Air
Oulu 21.9.
Kokkola 28.9.
Rovaniemi 5.10.
Jyväskylä 12.10.
Seinäjoki 19.10.

Retket

LOMAMATKOJEN OMAT RETKET

Näillä retkillä on aina mukana Lomamatkojen suomenkielinen opas

 

Ylväs Kreeta

Tervetuloa nauttimaan Kreetan jylhänkauniista maisemista! Päivän aluksi pysähdymme Imbroksen ylätasangolla samannimisessä kylässä. Kylän kafeniossa voi halutessaan juoda kupposellisen vahvaa kreikkalaista kahvia tai maistaa hunajan kera tarjottavaa "sfakialaista pannukakkua", jonka täytteenä on paikallista misihtra-juustoa.

Tasangolta matka jatkuu jylhissä vuoristomaisemissa laskeutuen saaren etelärannikolle huikeiden näkymien siivittämänä. Pidämme tauon Francokastellon linnakkeella ja jatkamme Libyanmeren rannikkoa myötäillen kohti Plakiaksen merenrantakylää, jossa pidämme reilun tauon esimerkiksi virkistävää uintia tai lounasta ajatellen. Plakiaksesta ajamme Prevelin luostarille, joka on saaren upeimpia historiallisia luostareita; ainutlaatuinen tunnelma, kaunis kirkko upeine ikonostaaseineen sekä pieni museo.

Paluumatkalla Haniaan käymme katsomassa Kreetan ainoaa makeanveden järveä, Kournasta. Retken tehtyäsi ymmärrät väittämän, että Kreetan saarella on monet kasvot. Päivän teemana on Kreeta ja kreetalaisuus, eli saat hyvän tietopaketin elämänmenosta upealla lomasaarellanne.

Hinta 39,50 €/aikuiset, 19,50 €/lapset alle 14 v. + luostariin on pieni pääsymaksu, jonka jokainen vierailija maksaa itse sisäänkäynnillä.

Retki ohjelmassa keväisin ja syksyisin - varattavissa jo Suomessa ennen matkaa.

 

Elafonissi - Kreetan Malediivit

Ajamme vuoristotietä maalaismaisemien läpi ja pidämme matkalla kahvin ja jäätelön mittaisen tauon.  Elafonissin rannalla on aikaa uida ja nauttia puuterinpehmeän valkoisen hiekan ja turkoosin meren värittämistä maisemista tai kahlata pieneen Elafonissin saareen, josta löytyy lisää hienohiekkaisia poukamia auringonottoon.

Suosittelemme tätä retkeä snorklauksen harrastajille, Elafonissin alueen kirkkaat vedet tekevät siitä myös suositun snorklauskohteen! Paluumatkalla pidämme tauon maalaiskylässä, jossa halukkailla on mahdollisuus nauttia lounasta kylän tavernassa.

Hinta 36 €/aikuiset, 18 €/lapset alle 14 v.

Retken voi varata Suomessa jo ennen matkaa. Retki järjestetään kesäkaudella.

 

KANSAINVÄLISET RETKET

Samarian rotkovaellus

Lähde lomallasi mukaan vaeltamaan Euroopan pisimmän rotkon läpi! Länsi-Kreetan Valkoisilla Vuorilla (Lefka Ori) sijaitsevan Samarian-rotkon pituus  on kokonaisuudessaan 18 km, josta vaellamme 16 km. Retkelle lähdetään auringon noustessa ja vaellus aloitetaan aamukahdeksan aikaan n. 1200 metrin korkeudesta. Puolen päivän aikaan ollaan jo rotkon kapeimmissa solissa. Kapeimmillaan rotko on muutaman metrin levyinen ja pystysuorat vuorenseinämät kohoavat satoja metrejä ylöspäin.

Jokainen kulkee vaelluksella omaa tahtiaan ja merenrantakylä Agia Roumeli saavutetaan yleensä noin klo 14 aikaan. Siellä voi nauttia lounasta jossain kylän tavernoista tai pulahtaa uimaan Libyan-meren aaltoihin. Paluumatka alkaa laivalla ja jatkuu bussilla Lefka Orin -vuoriston yli pohjoisrannikolle ja omalle hotellille. Paluu retkeltä noin klo 19. Vaellus vaatii vähintään hyvän peruskunnon, mutta huikeat maisemat palkitsevat vaeltajan! Suomesta on hyvä varata mukaan reppu ja vuoristovaellukseen sopivat kengät.

Samarian-retki on kansainvälinen retki ja tehdään toukokuun alusta noin lokakuun puoliväliin säästä riippuen. Hinta 34 €/ aikuiset, 17 €/ lapset 2-14-v. + laivalippu 9 € ja kansallispuiston sisäänpääsymaksu 5 €, jotka maksetaan kohdeoppaalle retkeä varatessa.

 

 Gramvousan risteily

Koe mielenkiintoinen risteily Gramvousan linnoitussaarelle ja Baloksen laguunille! Vietämme hauskan merihenkisen päivän auringonoton ja uinnin parissa. Laiva pysahtyy Gramvousan asumattomalla saarella, joka on täynnä vanhoja linnanraunioita. Saarella on aikanaan ollut kreetalaisten kapinallisten ja merirosvojen tukikohta. Retkellä on mahdollista kiivetä ylös linnoitukselle ja nauttia upeista maisemista.  Baloksen laguunissa on upea hienohiekkainen ja kirkasvetinen ranta - matala ja vilvoittava vesi. Gramvousan risteily on kansainvälinen retki ja se toteutetaan kesäkuukausina. Retki varataan ja maksetaan kohteessa.

Jaa tämä sivu sähköpostitse