Hania

Hania

Auringonpaisteessa valkoisena hohtavan vuorijonon ja häkellyttävän sinisen meren välissä oleva Hania on vilkas ja värikäs yhdistelmä antiikkia ja nykypäivää. Hanian länsipuolella, hiekkarantojen äärellä sijaitsevista lomakylistä ehtii hetkessä kaupungin rientoihin.

Kesäkuuhun asti lumihuippuinen vuorijono Lefká Óri on häkellyttävä vastakohta Kreetan rehevälle luonnolle ja pitkille ihanille hiekkarannoille, jotka ovat hienoimmillaan Hanian kaupungin länsipuolella. Vuoriston katkaisevat vaikuttavat rotkot, joihin järjestetään patikkamatkoja. Kreeta, Välimeren eteläisin saari, onkin sopiva lomakohde yhtä lailla luonnosta, patikoinnista, rantaelämästä kuin kulttuurista kiinnostuneelle. 

Haniassa, jonka venetsialaiset valloittajat rakensivat antiikinaikaisen Kydonian kaupungin kiville, historia on voimakkaasti läsnä. Pääkadut jakavat kaupungin kahteen osaan: Rannikonpuoleinen vanhakaupunki on täynnä viehättäviä rakennuksia ja siellä on myös Unescon suojelema venetsialainen satama, jonka houkuttelevasti valaistuista tavernoista leijailee iltaisin ruokahalua herättäviä tuoksuja. Uusi kaupunginosa taas on nykyaikainen liikekeskus kauppoineen ja virastoineen. Kaupungin sydän, kauppahalli Agora, on todellinen runsaudensarvi kreetalaisherkkujen ystävälle.

AutonvuokrausTARJOUS Lomamatkojen asiakkaille!
Kun vuokraat kauttamme auton kolmeksi päiväksi, saat neljännen ilmaiseksi!

Tarjous on voimassa 1.7.-31.8.2015 ja koskee vain paikan päällä tehtyä autonvuokrausta. Kysy lisää Lomamatkojen oppaalta Haniassa.

 

 

Lisätietoa Kreetasta? Lue lisää kohdeoppaasta

Hotellit

Alk. 959 € 1

Porto Platanias Village Resort

Kreikka, Kreeta, Hania

Alk. 1069 € 2

Hotelli Cretan Dream Royal

Kreikka, Kreeta, Hania

Alk. 569 € 3

Toxo

Kreikka, Kreeta, Hania

Alk. 749 € 4

Sirios Village

Kreikka, Kreeta, Hania

Alk. 429 € 5

Zeus Village

Kreikka, Kreeta, Hania

Alk. 449 € 6

Omega Platanias

Kreikka, Kreeta, Hania

Alk. 769 € 7

Huoneistohotelli Helios

Kreikka, Kreeta, Hania

Alk. 849 € 8

Maleme Mare

Kreikka, Kreeta, Hania

Alk. 759 € 9

Marina Sands

Kreikka, Kreeta, Hania

Alk. 399 € 10

Pella Steve I

Kreikka, Kreeta, Hania

Alk. Loppu 11

Huoneistohotelli Pella Steve II

Kreikka, Kreeta, Hania

Kartta

Lentotiedot

Alustavat lentoaikataulut kesä 2015 Helsingistä

Lentoyhtiö Finnair Tiistailento 2.6.–4.8. (viimeinen paluu 11.8.) Helsinki–Hania AY939 klo 6.00–09.55 Hania–Helsinki AY940 klo 10.55–14.45

Sunnuntailento 7.6.–18.10. (viimeinen paluu 25.10) Helsinki–Hania AY939 klo 06.00–09.55 Hania–Helsinki AY940 klo 10.55–14.45

Ilmoittautuminen lentoasemalla viimeistään 2 tuntia ennen lähtöä. Lentoaika n. 4 tuntia. Lentokoneateriat lisämaksusta, varaukset suoraan Finnairin nettisivuilta http://www.finnair.com/FI/FI/flights/leisure/services

Lisää lentotietoa täällä 

 

Alustavat lentoaikataulut syksy 2015/ Hania, Rethymnon ja Panormo

Lauantai/maanantailento maakunnista / Primera Air
14.9.–24.10.2015 (viimeinen lähtö 17.10.)
Suomi–Hania 6F 215 klo 06:30–11:00
Hania–Suomi 6F 216 klo 12:00–16:30

Lähtöpäivät ja -kaupungit alla.

Huom! Lähtö- ja paluuajat vaihtelevat paikkakunnittain.
Aikataulut suuntaa-antavia.

Ajat ovat paikallisaikoja. Kreikassa on sama kellonaika kuin Suomessa.
Mikäli lentoaikataulu muuttuu varauksenne jälkeen, Lomamatkat toimittaa uuden lentolipun. Tarkista lähtöajat lentolipustasi!

Ilmoittautuminen lentoasemalla viimeistään 2 tuntia ennen koneen lähtöä.
Lentoaika Helsingistä noin 4 tuntia.

Lisämaksusta

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna).
Matka lentoasemalta Hanian hotelleihin kestää noin 30–45 min, Rethymnonin hotelleihin noin 1 t 15 minuuttia (noin 65 km) ja Panormon hotelleihin noin 1 h 30 minuuttia.

Ateriat Primera Airin lennolle 26 € /aik.hlö (meno–paluu)
Lämmin ateria 26 € /aikuinen ja 13 € /2–14 -vuotias.

Lähtökaupunki
Tiistailento
Lähtöpäivät kesä 2015
Finnair
Helsinki 2.6.-4.8. (viim. paluu 11.8.)
Lähtökaupunki
Sunnuntailento
Lähtöpäivät kevät 2015
Finnair
Helsinki 7.6.-18.10. (viim. paluu 25.10.)
Lähtökaupunki
Lauantailento
Lähtöpäivät syksy 2015
Primera Air
Kemi 19.9.
Pori 26.9.
Kuopio 3.10.
Joensuu 10.10.
Savonlinna 17.10.
Lähtökaupunki
Maanantailento
Lähtöpäivät syksy 2015
Primera Air
Seinäjoki  14.9.
Oulu 21.9.
Kokkola 28.9.
Rovaniemi 5.10.
Jyväskylä 12.10.

Retket

Ylväs Kreeta

Tervetuloa mukaan nauttimaan Kreetan jylhänkauniista maisemista!

Retkemme suuntautuu Haniasta itään ja etelään, pienten maalaiskylien läpi ja vuoriston yli saaren etelärannikolle. Upeat maisemat päivän aikana kääntävät esiin Kreetan saaren monet kasvot ja retkeilijät saavat kattavan tietopaketin tästä Kreikan suurimmasta saaresta sekä kreetalaisesta elämänmenosta.

Ensimmäinen pysähdyksemme on Askifoun tasangolla Imbroksen kylässä, jossa aikaa käydä kahvilla kylän kafeniossa, ehkä maistaa sfakialaisia pannukakkuja (paikallinen erikoisuus, misithra-juustolla hyvin ohuesti täytetty lettunen, nautitaan hunajan kera) tai vain nauttia raikkaasta vuoristo ilmasta kylässä, josta alkaa
Kreetan etelä-rannikolle asti vuoriston halkaiseva Imbroksen rotko. Ajelemme eteenpäin Imbroksen rotkoa myötäillen ja etelärannikolle laskeutuessamme maisemat ovat huikaisevat!

Kafeniossa käytettävää sanastoa: kokeile ihmeessä vahvaa kreikkalaista kahvia ”elleniko” tai kylmää jääkahvia ”frappe”.

sketto = ilman sokeria, metrio = sokerilla, gliko = erittäin makea, horis gala = ilman maitoa, me gala = maidolla. Huomaa, että ”elleniko” tarjoillaan aina ilman maitoa

Jatkamme Kreetan etelärannikkoa itään kohti Plakiasta, jossa aikaa käydä lounaalla. Plakiaksessa on hyvä uimaranta eli auringonotto ja Libyan mereen pulahdus ovat myös vaihtoehtoja tässä vaiheessa päivää. Tauon jälkeen suuntaamme kohti Prevelin luostaria. Tämä yksi Kreetan kauneimmista luostareista on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka, paitsi hengellisten arvojen ja sen kauneuden vuoksi mutta myös pitkän ja jännittävän historian vuoksi. Kannattaa vierailla paitsi luostarin kirkossa myös sen pienessä museossa (jossa mahdollisuus ostaa ikoneita ja pieniä matkamuistoja).

Luostariin on aikuisilta 2,5 € sisäänpääsymaksu, jonka luostarissa vierailevat maksavat sisäänkäynnillä. Alle 12-vuotiailta lapsilta ei sisäänpääsymaksua veloiteta ja 12-18-vuotiaille on 1,25 € sisäänpääsymaksu. Huomio! Mikäli vierailette luostarissa pukeutukaa siihen sopivaan, polvet ja olkapäät, peittävään asuun. Ei avonaisia toppeja jne.

Luostari vierailun jälkeen jatkamme maalaistietä kohti saaren pohjoisrannikkoa ja päivän viimeinen vierailu kohteemme on historiallinen Lappan kylä, jossa on aikaa kiertää kylää omaan tahtiin kävellen ja myös vierailla paikallisen avokadoa kosmetiikassa raaka-aineena käyttävän yrityksen tehtaanmyymälässä (ihonhoito tuotteita, avokado öljyä ihonhoitoon jne.). Tästä eteenpäin matka jatkuu pitkin pohjoisrannikkoa kohti Haniaa ja hotellejamme.

Päivän aikana pysähdymme muutaman kerran myös valokuvauksen mittaisille tauoille kameran salaman väläyksen kestäville, valitsemillemme paikoille. Paluu retkeltä n. klo 18:00 aikaan.

Hinta 42 €/aikuiset, 20 €/lapset alle 14 v. + luostariin on pieni pääsymaksu, jonka jokainen vierailija maksaa itse sisäänkäynnillä.

Retki ohjelmassa keväisin ja syksyisin - varattavissa jo Suomessa ennen matkaa.

Elafonissi - Kreetan Malediivit

Ajamme vuoristotietä maalaismaisemien läpi ja pidämme matkalla kahvin ja jäätelön mittaisen tauon. Elafonissin rannalla on aikaa uida ja nauttia puuterinpehmeän valkoisen hiekan ja turkoosin meren värittämistä maisemista tai kahlata pieneen Elafonissin saareen, josta löytyy lisää hienohiekkaisia poukamia auringonottoon.

Suosittelemme tätä retkeä snorklauksen harrastajille, Elafonissin alueen kirkkaat vedet tekevät siitä myös suositun snorklauskohteen! Paluumatkalla pidämme tauon maalaiskylässä, jossa halukkailla on mahdollisuus nauttia lounasta kylän tavernassa.

Hinta 38 €/aikuiset, 19 €/lapset alle 14 v.

Retken voi varata Suomessa jo ennen matkaa. Retki järjestetään kesäkaudella.

Samarian rotkovaellus

Lähde lomallasi mukaan vaeltamaan Euroopan pisimmän rotkon läpi! Länsi-Kreetan Valkoisilla Vuorilla (Lefka Ori) sijaitsevan Samarian-rotkon pituus  on kokonaisuudessaan 18 km, josta vaellamme 16 km. Retkelle lähdetään auringon noustessa ja vaellus aloitetaan aamukahdeksan aikaan n. 1200 metrin korkeudesta. Puolen päivän aikaan ollaan jo rotkon kapeimmissa solissa. Kapeimmillaan rotko on muutaman metrin levyinen ja pystysuorat vuorenseinämät kohoavat satoja metrejä ylöspäin.

Jokainen kulkee vaelluksella omaa tahtiaan ja merenrantakylä Agia Roumeli saavutetaan yleensä noin klo 14 aikaan. Siellä voi nauttia lounasta jossain kylän tavernoista tai pulahtaa uimaan Libyan-meren aaltoihin. Paluumatka alkaa laivalla ja jatkuu bussilla Lefka Orin -vuoriston yli pohjoisrannikolle ja omalle hotellille. Paluu retkeltä noin klo 19. Vaellus vaatii vähintään hyvän peruskunnon, mutta huikeat maisemat palkitsevat vaeltajan! Suomesta on hyvä varata mukaan reppu ja vuoristovaellukseen sopivat kengät.

Samarian-retki on kansainvälinen retki ja tehdään toukokuun alusta noin lokakuun puoliväliin säästä riippuen. Hinta 34 €/ aikuiset, 17 €/ lapset 2-14-v. + laivalippu 9 € ja kansallispuiston sisäänpääsymaksu 5 €, jotka maksetaan kohdeoppaalle retkeä varatessa.

 

Santorinin risteily

Satumainen Santorini on tuttu sadoista postikorteista, julisteista ja elokuvista. Sillä on myös tarunhohtoinen historia kadonneena Atlantiksena. Saarelle ominaista ovat huimaavat maisemat, valkoiset rakennukset, siniset ikkunaluukut ja kirkkojen kupolit, vulkaaninen maaperä tummine laavahiekkarantoineen ja sinisena hohtava meri. Santorinin risteily on kansainvälinen retki, jolla omatoiminen lomailija pääsee Kreetalta yhden päivän aikana Kreikan saariston kauneimpiin maisemiin. Laiva saapuu Santorinille noin klo 11 ja lähtö takaisin kohti Kreetaa klo 18, aikaa Santorinilla noin 7 tuntia.

Retken hinta noin 165 € /aikuiset ja 85 € /lapset 2–14-v. Retken hinta sisältää kuljetukset: oma retkipysäkki–Rethymnonin satama–retkipysäkki sekä risteily: Rethymnon–Santorini–Rethymnon. Retken hintaan sisältyy myös laivayhtiön järjestämä kansainvälinen retki Santorinilla, opastus englanniksi.

Gramvousan risteily

Koe mielenkiintoinen risteily Gramvousan linnoitussaarelle ja Baloksen laguunille! Vietämme hauskan merihenkisen päivän auringonoton ja uinnin parissa. Laiva pysahtyy Gramvousan asumattomalla saarella, joka on täynnä vanhoja linnanraunioita. Saarella on aikanaan ollut kreetalaisten kapinallisten ja merirosvojen tukikohta. Retkellä on mahdollista kiivetä ylös linnoitukselle ja nauttia upeista maisemista.  Baloksen laguunissa on upea hienohiekkainen ja kirkasvetinen ranta - matala ja vilvoittava vesi. Gramvousan risteily on kansainvälinen retki ja se toteutetaan kesäkuukausina. Retki varataan ja maksetaan kohteessa.

Botanic Park

Kevätkauden retkemme tarjoaa mahdollisuuden tutustua Hanian alueen tunnetun kasvitieteellisen puiston, Botanic Parkin, kevään vehreyteen sekä sen ympärillä avautuvaan kauniiseen vuoristo maisemaan.

Saavuttuamme Botanic Parkiin tarjolla on lämmintä ”malothiraa” eli Valkoisten Vuorten rinteiltä kerätystä yrtistä haudutettua teetä, jota Kreetalla on nautittu jo satojen vuosien ajan. Sekoita teehen myös tarjolla olevaa aromikasta timjamihunajaa puiston omista hunajakennoista.

Aamuteen jälkeen on aikaa vaeltaa omaan tahtiin kierros puiston merkityllä reitillä (n.2,5km). Botanic Parkin vuoren rinnettä myötäilevän reitin varteen on istutettu lukuisia Euroopan ja Pohjois-Afrikan sekä Etelä-Amerikan kasveja ja se on Euroopan ainoa yrtteihin ja hedelmäpuihin erikoistunut kasvitieteellinen puisto.

Tapaamme puiston tavernassa sovittuun aikaan ja maistelemme muutamaa alueen viineistä. Länsi-Kreeta on vielä Euroopan kartalla suhteellisen tuntematon viinintuotanto alue, kuitenkin alueelta löytyy hinta laatusuhteeltaan tutustumisen arvoisia viinejä.

Retken aikataulun puitteissa halukkaat voivat syödä aikaista lounasta Botanic Parkin tavernassa. Paluu hotelleille n. 13:30. Älä unohda kameraa! Retki varataan ja maksetaan kohteessa. Hinta 

 

 

Pyöräretki Meskla tai Deres

Kevät on Kreetalla vuoden kaunein aika: vihreä luonto monivärisine kukkineen, lumi huippuiset Valkoiset Vuoret kirkkaan sinistä taivasta vasten. Pyörällä liikkuessa luonto on lähellä ja pyöräretkelle on mukava lähteä viettämään aktiivista lomapäivää.

Hellas Bike:n järjestämillä retkillä ajetaan pikkubussilla Hanian alueen vuoristoon, lasketaan pyörät trailerista ja kokeneen pyöräilyoppaan johdolla ajetaan kohti rannikkoa. Matkaa tehdään hiljaisemmilla asfalttiteillä sekä toisinaan maaseudun hiekkateillä, matkalla vain kevyitä nousuja. Pikkubussi seuraa ryhmää koko retken ajan.

Ohjelmassamme keväällä 2015

Keskiviikko 15.04:
DERES – Aikamatka Kreetan maaseudulle.
- 21 km, josta n. 17 km alamäkea.
- Taso: helppo
- Lähtö retkelle n. klo 09:00 aikaan, hotellista riippuen.

Sunnuntai 19.04, 26.04. ja 03.05,
MESKLA – Appelsiinin tuoksuinen elämys
- 23 km, josta n.20 km alamäkeä.
- Taso: helppo
- Lähtö retkelle n. klo 15:00 aikaan, hotellista riippuen.


Retket ovat kansainvälisiä, mukana englantia puhuva kokenut pyöräilyopas. Varaa paikkasi ajoissa, retkelle mahtuu mukaan 16 pyöräilijää. Älä unohda kameraa! Retki varataan ja maksetaan kohteessa. Hinta 38 €/ aikuiset, 22 €/lapset.

 

Jaa tämä sivu sähköpostitse