Apulia - Etelä-Italian aarre

0
Takaisin

Huoneet & hinnat

  • Matkustajat
     
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
  • Helsinki, lentoasema
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkustajat
Valitse matkustajien määrä
  • Lasten iät:

Kierros Italian saappaankorossa

Apulian maakunta Italian kaakkoisosassa on matkailijalle aarreaitta ja pala aidointa Italiaa. Sen kuvankaunista kukkulamaisemaa oliivipuulehtoineen ja viinitarhoineen pilkuttavat valkoiset pikkukaupungit kirkkoineen ja keskiaikaiset linnat torneineen. Maiseman täydentävät etelärannikkoa huuhteleva kristallinkirkas Joonianmeri ja itärannikolla syvänsinisenä aaltoileva Adrianmeri. Tuhansien vuosien värikkäät vaiheet ja valloittajat ovat jättäneet perinnöksi kiehtovan kulttuurin ja runsain mitoin mielenkiintoista nähtävää, aina Materan luola-asunnoista Arbelobellon hurmaaviin trullitaloihin ja vitivalkoisesta Ostunista lumoavaan Leccen barokkikaupunkiin. Idyllinen maaseutu tarjoaa muutakin kuin silmänruokaa; Apulian ruokakulttuuri valloittaa varmasti kaikki maailman herkkusuut. Kulinaristit saavat nauttia myös erinomaisista viineistä. Paikallisten ihmisten ystävällisyys ja aito vieraanvaraisuus yhdistettynä verkkaisen elämänrytmin charmiin ovat ihastuttavia lisämausteita kiertomatkallamme.

Andria 1 yö – Martina Franca 5 yötä – Vietri sul Mare1 yö

Lähtöpäivät (sunnuntai)
23.4.2017
12.9.2017
10.10.2017

Matkan kesto: 7 yötä

Kohokohdat

Alberobellon trullit

Alberobellon kylä tunnetaan valkoisista trulleistaan, jotka eivät suinkaan ole pääsiäisnoitia, vaan viehättäviä kartiokattoisia taloja. Nämä kalkkikivestä rakennetut talot kuuluvat Unescon maailmanperintöluetteloon.

Lecce - "etelän Firenze"

Historiallinen, Apulian kauneimmaksi kaupungiksi mainittu Lecce muistuttaa barokkityylinsä vuoksi Firenzeä kirkkoineen, kartanoineen ja palatseineen. Kävely ikivanhoilla mukulakivikaduilla vie kauas menneisyyteen aina Rooman aikohin asti.

Ostuni

Vierailemme ”La Città Biancassa” eli Ostunissa, joka hohtaa valkoisena kukkulan laella. Kiertelemme Ostunin vanhassakaupungissa ja nousemme ylös katedraalille katselemaan upeita näkymiä Adrianmerelle asti.

Sassi di Matera

Sassi di Matera eli sananmukaisesti "Materan kivet" ovat kallioon kaiverrettuja luola-asuntoja. Alue on Italian pisimpään asutettuja alueita ja löytyy Unescon maailmanperintökohteiden listalta. Onpa labyrinteissä ja luolissa kuvattu elokuviakin.

Matkaohjelma

Sunnuntai: Helsinki Napoli – Andria
Lufthansan lento Helsingistä Müncheniin, koneenvaihto ja jatkolento Napoliin. Matkanjohtaja on vastassa Napolin lentoasemalla, josta suuntaamme kohti itärannikkoa ja Apulian maakuntaa. Majoitumme hotelliin Andrian kaupungin keskustassa. Illallinen hotellissa. Päivän bussimatka noin 210 km.

Maanantai: Andria – Castel del Monte – Alberobello – Martina Franca
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Ajamme Andriasta noin puolen tunnin matkan päässä sijaitsevalle Castel del Monten linnakkeelle, jonka rakennutti 1200-luvulla saksalais-roomalaisen valtakunnan keisari Fredrik II. Tämä mielikuvituksellinen, upea kahdeksankulmainen rakennelma kohoaa noin 500 metriä korkean kukkulan laella ja sieltä on hienot näkymät ympäröiviin oliivilehtoihin. Linna llistattiin Unescon maailmanperintökohteisiin vuonna 1996. Täältä suuntaamme kaakkoon, viehättävään Alberobellon kylään, joka on Apulian mielenkiintoisimpia tutustumiskohteita ja ainutlaatuisuutensa vuoksi myös Unescon perintökohde. Alberobello tunnetaan pienistä ja sievistä, valkoisista kartionmuotoisista trullitaloistaan. Nämä suippokattoiset talot on rakennettu litteistä kalkkikivistä ilman laastia. Osa taloista on yhteydessä toisiinsa niin, että tilaa on isommallekin perheelle. Trullitaloissa asutaan edelleen ja ne ovat myös haluttuja loma-asuntoja. Kävelemme trullikortteleissa, joiden pikkuputiikeista löytää mm. paikallisten käsityöläisten taidokkaita töitä matkamuistoksi. Poikkeamme myös Sant´Antonion kirkossa, joka sekin on suurehko trulli. Alberobellosta matkamme jatkuu kuvauksellisessa Itrian laaksossa sijaitsevaan Martina Francan kaupunkiin, jossa majoitumme hotelliin ja nautimme illallisen. Päivän ajomatka noin 145 km.

Tiistai: ”Valkoinen kaupunki” Ostuni ja oliivitila
Aamiainen hotellissa. Retkeilemme Ostunin kaupunkiin, jota kutsutaan myös nimellä ”La Città Bianca” eli Valkoinen kaupunki. Alueelle ovat ominaisia mantelipuut ja ikivanhat oliivipuut ja kukkulalla sijaitseva kaupunki ikään kuin hohtaa maisemassa sitä lähestyttäessä; vanhankaupungin talot maalataan kaupungin varoilla joka vuosi hohtavan valkoisiksi. Teemme kävelykierroksen Ostunin viehättävässä historiallisessa osassa ja nousemme aina kauniille katedraalille saakka; näkymät ylhäältä avautuvat Adrianmerelle asti. Yhteisen kierroksen jälkeen jää aikaa tutkia kapeiden katujen ja kujien sokkeloita omin päin tai vaikkapa viettää herkkuhetken jossakin kaupungin jäätelöbaareista. Seuraavaksi vierailemme oliivifarmilla – onhan Apulia Italian suurin oliivintuottaja. Tutustumme tilan tuotantoon ja saamme maistiaisia. Paluu Martina Francaan ja illallinen hotellissa. Päivän matka noin 60 km.

Keskiviikko: Bari – Apulian alueen pääkaupunki
Aamiaisen jälkeen lähdemme kokopäiväretkelle Apulian taloudellisesti ja kulttuurisesti tärkeimpään kaupunkiin Bariin. Kaupunki sijaitsee Adrianmeren rannalla ja jakaantuu kahteen erilaiseen osaan: vanhakaupunki mukulakivikatuineen on kuin eri maailmasta sen ympärille rakentuneen uudemman kaupunginosan kanssa. Barissa on paljon historiallisesti tärkeitä rakennuksia kuten kirkkoja, palatseja ja komea linna. Näemme bussista käsin kaupunkia laajemmin, minkä jälkeen jalkaudumme muurien vartioiman vanhankaupungin kapeille kaduille ja kujille. Historia ja uskontoon liittyvät traditiot ovat täällä läsnä. Paluu Martina Francaan ja illallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 150 km.

Torstai: ”Etelän Firenze” Lecce ja Cantelen viinitarha
Aamiaisen jälkeen ajamme Italian ”saappaankorkoon”, Apulian kauneimmaksi kaupungiksi mainittuun Lecceen, jonka historia ulottuu vuosituhansien taakse. Kaupungin nykyinen ilme on peräisin pääosin 1500–1600-lukujen kukoistuskaudelta, jolloin rakennettiin barokkityylisiä, ylenpalttisesti koristeltuja kirkkoja, kartanoita ja palatseja. Keskustan tuntumassa on myös Kaarle V:n 1500-luvulla rakentama linna. Arkkitehtonisten aarteiden lisäksi Lecce lumoaa kauniilla puutarhoillaan. Kävelemme historiallisen keskustan mukulakivikaduilla ja aukioilla, jotka johdattavat meidät pitkälle menneisyyteen. Vanhimpia nähtävyyksiä on Piazza Sant’Oronzon laidalla sijaitseva, osittain hautautunut amfiteatteri Rooman keisari Hadrianuksen ajoilta, ja kaupungin katedraalikin perustettiin jo 1100-luvulla. Leccestä ajamme perheomisteiselle Cantelen viinitilalle, jossa viini tuotetaan luontoa kunnioittaen. Tilalla saamme kokonaiskäsityksen viinin tuotantoprosessista ja maistelemme joitakin herkullisia viinilaatuja. Paluu Martina Francaan ja illallinen hotellissa. Päivän ajomatka noin 200 km.

Perjantai: Martina Franca (kävelykierros)
Aamiainen hotellissa. Tänään tutustumme kävelykierroksella Martina Francan viehättävän kodikkaaseen historialliseen osaan. Kiviseinämien ja puolustustornien suojaamaan vanhaankaupunkiin kuljetaan barokkiporteista ja sen aukioilla ja mutkittelevilla pikkukaduilla ja kujilla riittää ihasteltavaa. Näille sijoille syntyi kyläyhteisö 900-luvulla, kun paikalle saapui saraseenien Tarantoon tekemää hyökkäystä paenneita ihmisiä. 1300-luvulla myönnetty verovapaus toi vaurautta ja kylästä kasvoi kaupunki. Näinä päivinä kaupunki tunnetaan ensisijaisesti heinäkuisesta oopperafestivaalistaan ja barokkiarkkitehtuuristaan. Myös rokokoon aikakausi erottuu katukuvassa ja sen symbolina pidetään San Martinon basilikaa. Kukkulalla sijaitseva Martina Franca on Taranton seudun asukkaiden suosima kesäkohde, sillä kaupunkiin osuvat sekä Joonian- että Adrianmeren vilvoittavat tuulet. Illallinen hotellissa.

Lauantai: Martina Franca – Sassi di Matera – Battipaglia – Vietri sul Mare
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Tänään jätämme Apulian ja ajamme viimeiseksi yöksi Tyrrhenanmeren puolelle. Matkalla pysähdymme ensiksi Materan kaupungin vanhimmassa osassa, jonka kallioon kaiverretut luola-asunnot tunnetaan nimellä Sassi. Luola-alue on Italian pisimpään asutettuja alueita ja löytyy Unescon maailmanperintökohteiden listalta. Osa luolarakennelmista on suurempia kuten kryptia ja kirkkoja. Kävelemme kapeiden katujen labyrintissa ja poikkeamme luolassa, joka alun perin toimi asuntona ja sittemmin kirkkona. Maailmanlaajuisesti Matera tuli kuuluisaksi viimeistään Mel Gibsonin ohjaaman "Kristuksen kärsimys” -elokuvan kuvauskohteena. Täältä jatkamme Battipagliaan, joka tunnetaan puhvelinmaidosta valmistetusta mozzarellajuustosta. Teemme kierroksen juustotilalla tutustuen juuston valmistukseen, minkä jälkeen saamme maistaa tilan tuotteita. Matkamme jatkuu upealle Amalfin rannikolle, jossa majoitumme hotelliin viehättävässä Vietri sul Maren merenrantakylässä, Salernon kaupungin kupeessa. Illallinen hotellissa. Päivän ajomatka 285 km.

Sunnuntai: Vietri sul MareNapoli – Helsinki
Aamiainen hotellissa, huoneiden luovutus ja kuljetus Napolin lentoasemalle. Lufthansan lento Müncheniin ja edelleen Helsinkiin, koneenvaihto Münchenissä. Päivän bussimatka noin 60 km.

Jaa tämä sivu sähköpostitse