• Monipuolinen Kuuba kahdessa viikossa!

Suuri Kuuban kierros

0
Loppu
Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
   
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
 • Kaikki
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkustajat
Valitse matkustajien määrä
 • Lasten iät:

Kuuban kiertomatka

Erinomainen mahdollisuus nähdä samalla matkalla Kuuban eri osia ja kaikki tärkeimmät kaupungit. Matkamme alkaa Länsi-Kuuban kauniista maisemista ja hurmaavasta Havannasta, josta lennämme Itä-Kuuban kulttuuritaustaltaan värikkääseen karibialaiskaupunkiin Santiago de Cubaan. Idästä palaamme vaihtelevien maaseutumaisemien ja monien kiehtovien kaupunkien kautta parin päivän rantalomalle Varaderon hiekoille. Matka on täydellinen läpileikkaus Kuuban maisemaan, historiaan ja nykypäivän arkiseen aherrukseen.

Havanna 3 yötä – Santiago de Cuba 2 yötä – Holguin 1 yö – Camagüey 1 yö – Trinidad 2 yötä – Cienfuegos 1 yö – Varadero 3 yötä

 
Omaa aikaa matkalla: Varadero, päivät 12.-13. 

Lähtöpäivät:
 22.3.2017 (paluu 5.4.)

Kesto:
 13 yötä

Matkan hinta alk. 3489 €
Yksin matkustavan hinta alk. 3969 €

Suuren Kuuban kierroksen kohokohdat

Havanna

Tutustumme Havannan suojeltuun vanhaankaupunkiin, jossa on aistittavissa menneen espanjalaisen suurvallan parhaat ajat. Mukulakivikaduilla kävellessämme näemme keskustan tärkeimmät aukiot ja rakennukset; katedraaliaukiota hallitsee Kolumbuksen katedraali 1700-luvulta ja Aseiden aukion reunalla on mm. vanha kuvernöörinpalatsi.

Viñalesin laakso

Unescon suojelemaa Viñales-laaksoa ympäröivät vaikuttavat Mogotes-sokeritoppavuoret. Pysähdymme myös tupakkafarmilla tutustumassa tupakan viljelyyn ja sikarien valmistukseen.

Santiago de Cuba

Tutustumme kaupunkikierroksella Kuuban toiseksi suurimpaan kaupunkiin, espanjalaisen tutkimusmatkailijan Diego Velazquez de Cuéllarin vuonna 1515 perustamaan Santiago de Cubaan, jolla on ollut tärkeä rooli mm. maan kirjallisuuden, musiikin, arkkitehtuurin ja poliittisen elämän kehittymisessä.

Varaderon rantaloma

Rantalomailua turkoosin meren ja valkohiekkaisen rannan äärellä, palmujen katveessa. Tasokkaan hotellin palvelut takaa varmasti leppoisat lomapäivät.

Matkaohjelma

MATKAOHJELMA

1. päivä: Helsinki–Havanna
Ilmoittautuminen lentoasemalla viimeistään 2 tuntia ennen koneen lähtöä. Lento Amsterdamin kautta Havannaan, koneenvaihto Amsterdamissa. Kuljetus hotelliin, majoittuminen ja illallinen hotellissa.

2. päivä: Havanna (kaupunkikierros)
Tutustumme aluksi Havannan sydämeen, Unescon suojelemaan vanhaankaupunkiin, jossa on aistittavissa menneen espanjalaisen suurvallan parhaat ajat. Mukulakivikaduilla kävellessämme näemme keskustan tärkeimmät aukiot ja rakennukset; katedraaliaukiota hallitsee Kolumbuksen katedraali 1700-luvulta ja Aseiden aukion reunalla on mm. vanha kuvernöörinpalatsi. Lounaspaikkamme on kotiruokaa tarjoava paladar-ravintola – “paladares” tarkoittaa pieniä yksityisiä ravintoloita, joita on syntynyt valtion omistamien ravintoloiden rinnalle. Poikkeamme myös Hemingwayn kantapaikassa Floriditassa nauttimassa Nobel-kirjailijan suosikkidrinkin, rommipohjaisen daiquirin. Iltapäivällä kieroksemme jatkuu. Keskuspuistikon liepeillä näemme Havannan komean barokkityylisen teatterin ja upean Capitoliumin, jonka sisällä oleva timantti on Havannan keskipiste. Koemme Malecón-rantakadun vilinän ja pysähdymme mm. valtavalla Vallankumousaukiolla, joka muistetaan etenkin Fidel Castron mammuttipuheista ja jossa myös nykyinen presidentti pitää mm. uudenvuoden puheensa. Ajamme keskustasta aina 15 kilometrin päähän tutustumaan Hemingwayn kotimuseoon Finca Vigiaan. Illallinen hotellissa. Niille, jotka haluavat jatkaa iltaa kaupungilla, Havanna tarjoaa elämää niin kaduilla, baareissa kuin pubeissakin ja musiikkitarjontaa laidasta laitaan. Täällä on mahdollisuus nähdä myös maailmankuulu Tropicana-kabaree.

3. päivä: Havanna (retki Pinar del Rioon ja Viñalesin laaksoon)
Vietämme päivän Kuuban kuvankauniissa länsiosassa, tupakan ja rommin valtakunnassa. Pinar del Rion provinssin maisemat ovat varsinaista silmänruokaa vuoristoketjuineen ja niiden lomassa lepäävine vehreine laaksoineen. Unescon suojelemaa Viñales-laaksoa ympäröivät vaikuttavat Mogotes-sokeritoppavuoret. Pysähdymme tupakkafarmilla tutustumassa tupakan viljelyyn ja sikarien valmistukseen. Näemme myös Fidel Castron toimesta taiteillun, evoluution historiaa esittävän valtavankokoisen kalliomaalauksen. Intiaaniluolassa sukellamme maan uumeniin ja tippukivien lomassa kävelyn päätteeksi pääsemme jokiajelulle. Lounas päivän aikana. Illaksi saavumme takaisin Havannaan, jossa nautimme illallisen viehättävässä, trooppisen puutarhan ympäröimässä Melen Club -ravintolassa.

4. päivä: Havanna–Santiago de Cuba
Kuljetus lentoasemalle ja lento Itä-Kuuban Santiagoon. Lounas päivän aikana. Hotelliin majoittuminen ja Illallinen.

5. päivä: Santiago de Cuba (kaupunki- ja ympäristökierros)
Kaupunkikierroksella tutustumme Kuuban toiseksi suurimpaan kaupunkiin, espanjalaisen tutkimusmatkailijan Diego Velazquez de Cuéllarin vuonna 1515 perustamaan Santiago de Cubaan, jolla on ollut tärkeä rooli mm. maan kirjallisuuden, musiikin, arkkitehtuurin ja poliittisen elämän kehittymisessä. Kaupungissa on mm. 1800-luvun itsenäisyystaistelijan mukaan nimetty Céspedes-puisto, jossa Fidel Castro piti ensimmäisen puheensa vallankumouksen onnistumisen jälkeen vuonna 1959. Ajamme kaupungin ulkopuolella sijaitsevalle, espanjalaisten 1600-luvulla rakentamalle puolustuslinnakkeelle Castillo de San Pedro de la Roca, tuttavallisemmin El Morro, joka kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Näemme myös upean Santa Ifigenian hautausmaan kansallismonumentteineen. Päivän viimeinen tutustumiskohteemme on noin 20 kilometrin päässä kaupungista, Sierra Maestra -vuorten juurella, vihreän metsän peittämällä kukkulalla sijaitseva El Cobren basilika ihmeitä tekevine Neitsyeineen. El Cobre nimi juontaa juurensa läheisestä vanhasta kuparikaivosalueesta, jossa orjat vapautuivat jo 1800-luvun alussa, eli noin 75 vuotta aikaisemmin kuin sokeriruokoviljelmillä työskennelleet. Lounas päivän aikana ja illallinen hotellissa.

6. päivä: Santiago de Cuba–Holguin
Ajamme pohjoisrannikon provinssiin Holguiniin, Fidel Castron synnyinseuduille. Kristoffer Kolumbus nimesi tämän vuoristoisen rannikkoseudun maailman kauneimmaksi paikaksi rantauduttuaan Kuuban maaperälle 28.10.1492. Holguinin kaupunki sijaitsee sisämaassa. Kaupunkikierroksella näemme mm. kaupungin maamerkin La Loma de la Cruzin ja mikäli aika riittää, nousemme ylös sen 458 rappusta ihailemaan alla levittäytyvää kaupunkia ja ympäröiviä maisemia. Lounas päivän aikana. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

7. päivä: Holguin–Camagüey
Aamulla aikaisin jätämme taaksemme Holguinin ja suuntaamme Kuuban kolmanneksi suurimpaan kaupunkiin Camagüey’hin. Alkuperäinen kaupunki sijaitsi rannikolla, mutta se siirrettiin sisämaahan vuonna 1528 merirosvojen toistuvien hyökkäysten vuoksi. Puolustuksellisista syistä kaupunki rakennettiin suorastaan mielenkiintoisen sokkeloiseksi. Camagüeyn vanhin osa valittiin vuonna 2008 Unescon maailmanperintölistalle. Kaupunkikierroksella näemme mm. itsenäisyystaistelija Ignacio Agramonten patsaan Vallankumousaukiolla. Agramontella oli tärkeä rooli 1800-luvun ns. kymmenen vuoden sodassa espanjalaisia valloittajia vastaan. Kierroksella näemme myös useita kirkkoja, niitä on kaupungissa kaikkiaan peräti viisitoista. Camagüeyn symboliksi on muodostunut saviruukku ja niitä näemmekin vähän kaikkialla. Ruukkujen tarkoitus on kerätä sadevettä myöhempää käyttöä varten. Lounas päivän aikana. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

8. päivä: Camagüey–Sancti Spiritus–Trinidad
Jatkamme matkaa maaseutumaisemissa Kuuban keskiosiin, vuonna 1514 perustettuun Sancti Spirituksen kaupunkiin, jonka ylpeys on sen vanhimmassa osassa sijaitseva Kuuban vanhin kirkko nimeltään Parroquial Mayor del Espiritu Santo. Tämä 1500-luvulla puusta ja 1600-luvulla uudelleen kivestä rakennettu kirkko edustaa sekä romaanista tyyliä että barokkia ja on nykyään yksi Kuuban kansallismonumenteista. Nautimme lounaan Sancti Spirituksessa ennen matkan jatkumista vuorten ja Meksikonlahden välissä sijaitsevaan, Karibian museokaupungiksikin kutsuttuun karamellinväriseen Trinidadiin. Kaupunki perustettiin niinikään vuonna 1514 ja vuonna 1988 se poimittiin Unescon maailmanperintölistalle. Majoittuminen ja illallinen.

9. päivä: Trinidad
Päivän aluksi tutustumme Trinidadin kaupunkiin. Nykyään nähtävissä olevat upeimmat rakennukset ovat suurimmalta osin peräisin 1800-luvulta, jolloin Trinidad oli sokeriparonien valtakuntaa. Kaupungin sydän on Plaza Mayor -aukio, jonka ympäristön mukulakivikatuja reunustavat pastellinväriset talot, entiset palatsit ja kartanot. 1800-luvulta peräisin oleva tuomiokirkko on Kuuban suurin kirkko. Saamme myös maistaa lasillisen paikallista canchánchara-drinkkiä, hunajalla ja limettimehulla maustettua ja laimennettua rommipohjaista juomaa. Lounas päivän aikana. Iltapäivällä on vapaata aikaa kaupungilla ja illallinen nautitaan hotellissa. Illalla käymme Casa de la Músicassa kokemassa salsan, mambon ja rumban rytmejä.

10. päivä: Trinidad–Cienfuegos
Ajamme Trinidadista hieman kaupungin ulkopuolella sijaitsevalle, kolmesta laaksosta koostuvalle Los Ingenioksen eli sokerimyllyjen alueelle ja laaksoja vartioivalle Manaca-Iznagan tornille. Täältä jatkamme kohti Ciefuegosin kaupunkia. Karibianmeren rannalle, Cienfuegosinlahden suulle, perustettiin 1740-luvulla linnoitus merirosvojen varalta. Vuonna 1819 Lousianasta saapuneet ranskalaiset perustivat paikalle kaupungin, joka on Kuuban sokerituotannon keskus ja tärkeä satama. Ympäröivät seudut kuuluvat Kuuban hedelmällisimpiin ja alueella viljellään mm. sokeriruokoa ja kahvia. Noin 155 000 asukkaan Cienfuegosia pidetään yhtenä Kuuban kauneimmista kaupungeista, jonka siirtomaa-arkkitehtuuri, rantabulevardi, lukuisat puistot, kahvilat ja ravintolat houkuttelevat matkailijoita. Lounas päivän aikana. Majoittuminen ja illallinen.

11. päivä: Cienfuegos–Santa Clara–Varadero
Jatkamme matkaamme sisämaassa sijaitsevaan Santa Claran yliopistokaupunkiin, jonka perustivat aikoinaan rannikolta merirosvoja paenneet perheet. Santa Clara tunnetaan parhaiten argentiinalaisesta Che Guevarasta, joka johti täällä Castron voittoisaa vallankumoustaistelua diktaattori Batistan syrjäyttämiseksi vuonna 1959. Kaupungissa on mm. Chen mausoleumi, monumentti ja Chen elämästä kertova museo. Kaupunkikierros: Käymme Vidal-aukiolla, jonka sanotaan olevan Kuuban kauneimpia aukioita. Lisäksi vierailemme Chen mausoleumissa ja näemme museoidun Tren Blindadon (panssaroitu juna), joka liittyy vallankumouksen 29.12.1958 tapahtumiin ja on yksi Kuuban kansallismonumenteista. Kierroksen lopuksi nautimme lounaan. Santa Clarasta ajamme illalliseksi Varaderoon, jossa majoitumme tasokkaaseen täyden palvelun rantahotelliin ja aloitamme loman letkeimmät päivät.

12.–13. päivä: Varadero
Rantalomailua turkoosin meren ja valkohiekkaisen rannan äärellä, palmujen katveessa. All inclusive -palvelu takaa leppoisat lomapäivät.

14.–15. päivä: lähtö Varaderosta, saapuminen Helsinkiin
Kuljetus Havannan lentoasemalle. Lento Atlantin yli Amsterdamiin, jossa aamulla koneenvaihto. Jatkolento Helsinkiin, jonne laskeutuminen iltapäivällä.

Hotellit (sitoumuksetta)

Havanna: Memories Miramar Habana ****, http://www.memoriesresorts.com/en/resort/havana.aspx
Hotelli sijaitsee hyvällä alueellla pienen kävelymatkan päässä merenrannasta ja Havannan vanhasta kaupungista.  Hotellissa on iso ja viihtyisä uima-allasalue, spa, tenniskenttiä, kuntosali, ravintoloita ja baareja. Huoneissa on ilmastointi, TV, hiustenkuivaaja, tallelokero ja minibaari. 

Santiago de Cuba: Hotel Casa Granda**** http://www.hotelcasagranda.com/ 
Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla Santiago de Cuban keskustassa, josta on lyhyt matka katsastamaan nähtävyyksiä esim Metropolitan katedraalia. Hotellin kattoterassilta avautuu  näkymät vanhaan kaupunkiin, vuoristoon sekä Karibianmerelle. Huoneissa on TV, hiustenkuivaaja, minibaari, ilmastointi, tallelokero.

Holguin: Hotel Ordono http://www.hotelescubanacan.com/portal/index.html#/en/hotel-details/hotel_e_ordo%C3%B1o/62
Tämä pieni hotelli sijaitsee 30 min matkan päästä Holguinin kaupungista Gibara nimisessä kalastajakylässä. Hotellissa on ravintola ja baari; baarista on kauniit näkymät merelle. Kaikissa huoneissa on ilmastointi, TV, minibaari, tallelokero, hiustenkuivaaja, 

Camagüey: Gran hotel Camaguey http://www.hotelgran.com/index.htm
Tämä perinteinen siirtomaa-aikainen hotelli on uusittu vanhoja peinteitä kunnioittaen ja sijaitsee keskeisellä paikalla lähellä vanhaa kaupunkia ja nähtävyyksiä. Hotellissa on ravintola, baari, kahvila ja pieni uima-allas.  Huoneissa on ilmastointi, minibaari, tallelokero ja TV. 

Trinidad: Casa Particular tai the Villa Las Cuevas tai  FINCA Ma Dolores

Cienfuegos: Pasacaballos (CF) http://hotelpasacaballo.com/  tai
Santa Clara: Hotel Los Caneyes (ST) http://www.hotelloscaneyes.com/

Varadero: Memories Varadero Beach Resort http://www.memoriesresorts.com/en/resort/varadero.aspx
All inclusive hotelli, jossa upea allas-alue, useita ravintoloita, kuntokeskus, tenniskenttiä ja unohtamatta hotellin hienohiekkaista uimarantaa. Tilavissa huoneissa TV, ilmastointi, tallelokero ja hiustenkuivaaja. 

Lentoaikataulu (sitoumuksetta)

Menolento: KLM
KL1164 Helsinki klo 07:00 (ma) – Amsterdam klo 08:50 (ma)
KL0723 Amsterdam klo 10:30 (ma) – Havanna klo 15:20 (ma)

Paluulento: KLM
KL0724 Havanna klo 17:20 (su) – Amsterdam klo 8:30 (ma)
KL1167 Amsterdamklo 09:50 (ma) – Helsinki klo 13:15 (ma)

HUOM! Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet toimitetaan lähtijöille noin 2 viikkoa ennen matkan alkamista.

Primeraholidays ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta. Majoitustiedot, lentoaikataulu ja matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmassa, jotka voivat johtua esim. luonnonolosuhteista, liikenteestä, paikallisista pyhäpäivistä, lakkotilanteista.

Hintatiedot

Matkan hintaan sisältyy:

 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisoppaan palvelut. 
 • Reittilennot turistiluokassa
 • Majoitus valitussa huonetyypissä (Havanna 3 yötä – Santiago de Cuba 2 yötä – Holguin 1 yö – Camagüey 1 yö – Trinidad 2 yötä – Cienfuegos 1 yö – Varadero 3 yötä)
 • Täysihoito matkaohjelman mukaisin aterioin, hotellin ulkopuolisissa ravintoloissa aterioilla myös ruokajuoma 
 • Varaderon rantahotellissa All inclusive
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut matkaohjelman mukaisesti, myös lentokenttäkuljetukset ja kohdemaan sisäinen lento

Hintaan ei sisälly: 

 • Turistikortti
 • Lentokenttävero maasta poistuttaessa
 • Juomarahat ja kantajamaksut
 • Lisäretki Havanna: Tropicana-kabaree

Hyvä tietää tästä matkasta

Passi ja viisumi
Suomen kansalaisilta vaaditaan Kuubaan turistikortti sekä passi, jonka tulee olla voimassa kuusi (6) kuukautta maahan saapumisesta. Lapsilla tulee olla oma passi. Suomalaiset eivät tarvitse varsinaista viisumia Kuubaan, mutta ennakolta on anottava maksullinen turistikortti, joka esitetään maahan saapuessa maahantuloviranomaisille. Turistikortti ei sisälly matkan hintaan. On tärkeää säilyttää turistikortti koko matkan ajan, sillä se on näytettävä viranomaisille myös maasta poistuttaessa. Huom! Matka Havannan helmet ja risteily Karibialla sisältää kaksi (2) maahantuloa Kuubaan, joten turistikortteja tulee anoa kaksi (2) / henkilö.

Voit hakea turistikorttia yhteistyökumppaniltamme Visumservice – Viisumipalvelut -yritykseltä, joka on viisumipalvelujen asiantuntija ja jolla on toimipiste Helsingin keskustassa. Varsinaisen turistikortin tilauksen voit tehdä aikaisintaan neljä (4) ja viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen matkalle lähtöä. Katso lisätietoa tästä 

Turistikortin voi hankkia itse myös Kuuban suurlähetystöstä Helsingissä. Lisätietoja: Kuuban suurlähetystö Fredrikinkatu 61, 3. kerros 00100 Helsinki Puhelin (09) 680 2022 Internet-sivut

Important information for non-Finnish citizens: If you are not a Finnish citizen, please note that you may need a visa for the country you are travelling to. You will need to check your visa requirements from the nearest embassy of the destination country yourself.

Matkustajatiedot lentoyhtiötä varten
Lentoyhtiö KLM tarvitsee Kuubaan matkustavien asiakkaiden syntymäajan sekä kaikki nimet niin kuin ne on passiin kirjoitettu. Ilmoitathan kyseiset asiat matkanjärjestäjälle viimeistään kuukausi ennen lähtöä.

Matkavakuutus
Kuuban viranomaiset edellyttävät, että matkustajalla on vähintään matkan ajan voimassa oleva matkavakuutus, joka korvaa sairaudesta aiheutuneet lääke-, lääkäri-, sairaala- ja kotiinkuljetuskulut. Jos matkustajalla ei ole maahan tullessaan matkavakuutusta ja todistusta sen olemassaolosta, on kuubalainen matkavakuutus ostettava saapuessa Havannan lentokentältä (2 CUC/pv/hlö, yli 70-vuotiailta 4 CUC/pv/hlö, maksuvälineenä käyvät vain vaihdettavat pesot). Suosittelemme matkustajavakuutuksen lisäksi matkatavaravakuutuksen ottamista ennakkoon. Vakuutuksen saat täältä

Vaatetus 
Päivän keskilämpötila Kuubassa on noin +25, mutta iltaisin lämpötila laskee noin 15 asteeseen. Iltapäiväsadekuurot ovat myös mahdollisia. Mukaan kannattaa kesävaatteiden lisäksi pakata siis myös  hieman lämpimämpääkin vaatetusta. Pitkähihainen ja -lahkeinen vaate suojaa mukavasti myös hyttysiltä. Jalkineina mukavat sandaalit ovat sopivan vilpoiset. Kuuba on pukeutumisen suhteen rento maa, mutta joissakin hotellien ravintoloissa ja iltaravintoloissa tulisi olla siisti vaatetus, esimerkiksi miehillä pitkät housut.

Aurinkovoide, henkilökohtaiset lääkkeet, hygieniatarvikkeet, kosteuspyyhkeet, hyttyskarkote sekä välikappale sähkölaitteisiin kannattaa ottaa mukaan jo Suomesta. Näitä tuotteita voi olla vaikea saada paikan päällä.

Luottokortit ja valuutanvaihto
Kätevin matkavaluutta on euro, tarkista kuitenkin ennen matkaa tilanne lähimmästä valuutanvaihtopisteestä (esim. Forex, Money Exchange). Rahaa voi vaihtaa hotelleissa, lentoasemilla ja pankeissa. Valuuttaa vaihdettaessa kannattaa pyytää Kuuban vaihdettavia pesoja (peso convertible) myös pieninä seteleinä. Luottokorteilla maksaminen onnistuu vain hyvin harvoissa paikoissa. Visa- ja Visa Electronic -korteilla voi nostaa rahaa automaateista. MasterCardilla rahaa voi nostaa pankeista. Yhdysvaltalaisten pankkien myöntämät luottokortit eivät kelpaa Kuubassa. Suomalaisilla luottokorteilla, etenkin uudemmilla korteilla rahaa nostettaessa tai kortilla maksettaessa voi esiintyä ongelmia.

Juomaraha
Juomarahat eivät sisälly matkan hintaan.  
Yleisesti riittää, kun pyöristää laskun loppusumman seuraavaan tasasummaan. Hyvästä palvelusta voi maksaa n. 10 % verran loppusummasta juomarahaa eli tippiä. Jotkut ravintolat lisäävät laskun loppusummaan valmiiksi ”servicio 10 %”, jolloin ylimääräistä tippiä ei ole välttämätöntä jättää. Myös All inclusive -hotellien ravintoloissa on tapana antaa tippiä tarjoilijoille. Usein myös ravintolan muusikoille jätetään tippiä, peso on sopiva raha seurueelta. Tasokkaissa hotelleissa on yleensä portieeri, joka tuo laukut huoneeseen, tällöin on paikallaan antaa tippiä esim. 1 peso. Retkillä on hyvän tavan mukaista jättää tippiä kuljettajalle ja paikallis-oppaalle. Myös monissa retkikohteissa työskenteleville juomaraha on osa palkkaa ja kaikesta ylimääräisestä, kuten kuvien ottamisesta heidän kanssaan, juomarahan antaminen kuuluu asiaan. Lähtöpäivänä siivoojalle on kohteliasta jättää 10-15 CUC/viikko. Sen sijaan rahan antaminen esim. kadulla kerjääville lapsille voi aiheuttaa hankaluuksia lapselle, sillä kerjääminen on laissa kielletty. Pientä rahaa on kätevä olla aina mukana tippejä ajatellen. 

Sähköjännite
110 V. Tarvitaan välikappale eli adapteri, jossa on kaksi litteää piikkiä. Adapteri kannattaa ottaa mukaan Suomesta. Joitain sähkölaitteita käyttääkseen tarvitaan sähkömuunnin (220 V -> 110 V). Tarvitessasi  erityislaitteita loman aikana, tarkista laitevalmistajalta, että laite kestää sähkömuunnoksen sekä epätasaisen sähkövirran.

Internet
Pääsy internetiin on edelleen Kuubassa rajoitettua. Sekä laajakaista- että WiFi-yhteydet toimivat yleensä hitaasti ja satunnaisesti. 3G-verkkoa ei ole. Suuremmissa hotelleissa  on useimmiten mahdollista käyttää WiFi-yhteyttä maksua vastaan.

Matkapuhelin
Tunnetuimmilla matkapuhelinoperaattoreilla on yhteistyökumppaneita Kuubassa. Suomalaisen matkapuhelinlinjan käyttö on kallista Kuubassa, tarkista hinta matkapuhelinoperaattoriltasi.

Muuta 
Suurikertoiminen aurinkovoide, aurinkolasit ja päähine ovat välttämättömät. Tarpeellinen määrä muistikortteja kameraan sekä paristot kannattaa ottaa koko matkan ajaksi mukaan Suomesta, sillä kaikkia merkkejä ei periltä saa. Rantakohteisiin on hyvä varata myös hyönteiskarkotetta. Kosteuspyyhkeitä ja toalettitarvikkeitakin on hyvä ottaa mukaan, koska kansainvälisten hotellien ulkopuolella toalettiolosuhteet ovat yleensä heikot.  

Kaikki ei Kuubassa aina toimi niin kuin kotona Suomessa. Kuubalaiset ottavat vieraat vastaan lämmöllä, mutta matkailija, joka odottaa kaikkien toiveidensa heti toteutuvan, voi turhautua. Kuubalaisten englannin kielen taidot vaihtelevat, ja joskus matkailijalle voi olla hyötyä ja iloa siitä, että hän osaa edes muutaman tervehdys- ja kohteliaisuusfraasin verran espanjaa.

Matkaehdot

Tämä on valmismatka, jonka vastuullinen matkanjärjestäjä on Primera Holidays – Matkavekka & Lomamatkat.

Matkalla noudatetaan yleisten valmismatkaehtojen lisäksi  Matkavekka ja Lomamatkat erityisehtoja.

Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
   
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
 • Kaikki
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkustajat
Valitse matkustajien määrä
 • Lasten iät:

Asiakastyytyväisyys kiertomatkoillamme

Korkea asiakastyytyväisyys on meille tärkeä asia, haluammehan että kaikki lomajärjestelyt sujuvat kuten niiden pitääkin. Olemme mitanneet asiakastyytyväisyyttämme jo useamman vuoden ajan ja saatujen vastausten perusteella olemme pyrkineet kehittämään tuotteitamme ja palveluitamme entistä paremmiksi. 

Asiakastyytyväisyyskyselymme tulokset kysymykseen "Suosittelisitko matkaa ystävillesi?":

1 Olen jo suositellut = 46,60 %
2 Suosittelisin lämpimästi = 41,85 %
3 Suosittelisin tietyin ehdoin/varauksin = 8,55 %
4 En todennäiköisesti suosittelisi = 2,05 %
5 Ehdottomasti en suosittelisi = 0,95 %

Suosittelisin vähintään tietyin ehdoin/varauksin, tai olen jo suositellut: 97 %

Jaa tämä sivu sähköpostitse