• Keski-Euroopan joulutorimatkat

Koe tunnelmallisten joulutorien lumo!

Saksan kauneimmat joulutorit ovat täynnä perinteitä ja aitoa iloa. Baijerin alueen perinteisiä joulutoreja pidetään Saksan kauneimpina, ja täällä joulumarkkinoille tullaan paitsi viihtymään ja herkuttelemaan myös tekemään ilahduttavia ostoksia. 

Veronan joulutorit ovat täynnä tainomaista tunnelmaa! Italialaiseen tyyliin joulu on sydämen asia, iso perhejuhla, joten jouluherkut valmistetaan rakkaudella ja juhlaan virittäydytään suurella tunteella ja hartaudella. Pääset piipahtamaan myös Trentinon joulumarkkinoilla.

Prahan joulutorit -matkalla tutuiksi tulevat paitsi Vanhankaupungin aukion satumainen joulutori, myös modernimmat torit unohtamatta romanttisia kujia ja kuuluisia siltoja. Sympaattinen Praha sykkii boheemisti ja koukuttaa kaikki aistit!

Kyllä Pohjoismaissakin osataan: Kööpenhaminan joulutorit on tämän vuoden ihana uutusmatkamme, joka vie sinut trendikaupungin "hyggeen" joulunalushyörinään. 

 

Joulutorimatkoillamme hintaan sisältyy reittilennot Helsingistä turistiluokassa, majoitus kahden hengen huoneessa, suomenkielisen oppaan palvelut ja matkaohjelman mukaiset ateriat sekä retket.

Valitse oma suosikksi!

Veronan joulutorit

Joulu on rakkauden  juhla,  joten rakkauden kaupunki Verona on mitä parhain paikka valmistautua talven tärkeimpään tapahtumaan.

Veronan joulutunnelma koostuu jouluseimistä, kynttilöistä, herkuista ja tuoksuista upeissa historiallisissa puitteissa. Gastronomian kehtona tunnetulla Italialla on tarjota jouluisia makuja vierailijoille. Veronan oma herkku vuosikausien takaa on pandoro, tomusokeripäällysteinen kakku, joka viimeistelee peri-italialaisen joulumenyyn. Joulumarkkinoilla  kojujen välissä kulkiessa on mukava siemaista mukillinen glühweinia ja maistella hedelmin maustettua joulupullaa. Saksalaisen tuulahduksen tuovat makkarat ja kuohuva olut.

3 yötä 949 €
Lähtökaupungit
  • Helsinki, lentoasema (HEL)
Saksan kauneimmat joulutorit

Baijerin alueen perinteisiä joulutoreja pidetään Saksan kauneimpina. Lähde mukaan tälle ohjelmalliselle pitkän viikonlopun joulutorimatkalle ja koe Münchenin, Nürnbergin ja Regensburgin upeat joulumarkkinat.

Maailman kuuluisimmaksi sanottu joulutori on Nürnbergin Christkindlmarkt, jonka historia ulottuu vuoteen 1530. Tunnettuja joulukaupunkeja ovat myös matkamme kaksi muuta kohdetta eli München ja Regensburg. Paikallinen identiteetti on Baijerissa vahva ja täällä rakastetaan perinteitä, musiikkia, kulttuuria ja hauskanpitoa.

Koristelluissa kojuissa kauppiaat myyvät taidekäsitöitä ja makuhermot iloitsevat joululeivonnaisista, maistuvista makkaroista, kanelipiparkakuista, paahdetuista manteleista, marsipaanimakeisista ja tietysti hehkuviinistä. Saksalaiset tulevat joulumarkkinoille ennen kaikkea viihtymään ja herkuttelemaan. Kuorojen ja puhallinorkesterien juhlavat soinnut täydentävät jouluista tunnelmaa. Saksan joulumarkkinoilla koetaan perinteitä ja traditioita tunnelmallisessa, historiallisessa ilmapiirissä.

3 yötä 849 €
Lähtökaupungit
  • Helsinki, lentoasema (HEL)
Prahan joulutorit

Romanttinen kaunis Praha yllättää joulutoreillaan. Vanhankaupungin aukion satumainen miljöö on kuin tehty perinteiselle joulutorille, mutta kaupungilta löytyy myös modernimmin koristeltuja aukioita. Maista hunajaviiniä ja nauti elämyksistä kaikilla aisteilla!

Prahan suosituin ja perinteisin joulutori on vanhan kaupungin aukiolla, jota ympäröi satumainen miljöö kirkkoineen ja muine kauniine rakennuksineen. Tunnelmaa luovat myös laululavalla esiintyvät kuorot ja tanssiryhmät, vaikuttava seimiasetelma sekä kapeita katuja kiertävät hevosvaljakot. Vanhankaupungin alueella pakettiin pantavaa voi etsiä myös Havelskan torikadulta. Václavin aukiolla, uudemman kaupunginosan puolella, on modernimmat ja kokeilevammat markkinat. Keskustan uusin joulutori löytyy Tasavallan aukiolta Palladium-ostoskeskuksen edestä. Praha on noussut Saksan ja Itävallan rinnalle joulutoritarjonnassaan.

Keskieurooppalaisten joulutorien tapaan kojuissa on monenmoisia käsityötuotteita sekä herkkuja myös paikan päällä nautittavaksi. Paikallisia tuliaisia ovat mm. kristalli ja perinteiset nuket. Maukkaiden makkaroiden lisäksi suosittu suolainen on paikallinen käristetty kinkku, pražská šunka. Makeista mainittakoon perinteiseen tapaan tangossa paistettu kanelipulla. Kylmän oluen jälkeen käsiään voi lämmitellä kuuman juoman ympärillä, valitse vaikka medovina eli hunajaviini, grog eli rommitoti tai kuuma hehkuviini svarák. Toreilla todella viihtyy, vaikka ei mitään ostaisikaan!

3 yötä 629 €
Lähtökaupungit
  • Helsinki, lentoasema (HEL)
Kööpenhaminan joulutorit

Siintävätkö mielessäsi Kööpenhaminan tunnelmalliset joulumarkkinat?
Pitkän viikonlopun (torstai-sunnuntai) aikana pääset virittäytymään joulun henkeen mukanamme.

Joulu on tanskalaisille vuoden tärkein juhla. Maassa lanseerattu hygge-termi tarkoittaa elämästä nauttimista sisältäen hyvän olon, läheiset ihmiset, kotoisuuden ja rentouden. Sana pitää sisällään myös kynttilät, takkatulen, pehmoiset neuleet ja maistuvan ruuan. Sanomattakin on selvää, että tanskalaiset osaavat ottaa joulun lämmöstä ja hehkusta kaiken irti.

Lähde tutustumaan Kööpenhaminan hyggeen joulunalusaikaan!

 

 

3 yötä 799 €
Lähtökaupungit
  • Helsinki, lentoasema (HEL)
Berliinin joulutorit

Joulunalusaikaan Berliinin toreille ja aukioille pystytetyt upeat joulumarkkinat houkuttelevat lahjaostoksille! Neljän päivän ohjelmallisella matkalla pääset virittäytymään joulun tunnelmaan.

Joulunalusaikaan yhdistyy Saksassa tuhatvuotinen juhlan ja karnevaalin perinne, mikä tuo oman lisänsä myös markkinoille. Toreilla myydään kaikenlaista aina herkuista käsitöihin ja leluihin ja alueella saattaa olla myös perinteisiä joululauluja esittäviä kuoroja tai vaikkapa karuselli.

Ihana joulun tuoksu syntyy myyntikojujen paahdetuista kastanjoista, manteleista, marsipaaniukoista, suklaasta, pipareista ja tietenkin paikallisesta hehkuviinistä glühweinista, joka on olennainen osa berliiniläistorien joulutunnelmaa. Berliinin kenties parhaat ja hienoimmat joulumarkkinat pidetään Gendarmenmarkt-aukion kauniissa kulisseissa.

 

Tulossa

Jaa tämä sivu sähköpostitse