Jordanian kiertomatka

0
Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
 • Helsinki, lentoasema
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkustajat

Jordanian kiertomatka

Unohtumaton kiertomatka tarjoilee Jordanian parhaat palat yhdellä matkalla! Näet ja koet mm. Kuolleenmeren, Unescon maailmanperintökohteen Petran, tähtitaivaan Wadi Rumin aavikolla sekä paljon muuta! Kuljet Indiana Jonesin ja Arabian Lawrencen jalanjäljissä halki kiehtovien seutujen, kunnes matkasi päättää  kaksi rentoa rantapäivää Punaisenmerellä, Akaban auringossa.

Akaba 1 yö - Kuollutmeri 2 yötä - Petra 1 yö - Wadi Rum 1 yö - Akaba 2 yötä

Omaa aikaa matkalla: Kuollutmeri, päivä 3 ja Akaba, päivät 6-7. 

Lähtöpäivät: 
20.3.2017
3.4.2017
10.4.2017

Kesto: 7 yötä

Matkan hinta alk. 1099 €
Yksin matkustavan hinta alk. 1323 €

Kiertomatkan kohokohdat

Kuollutmeri

Kuuluisa Kuollutmeri on mielenkiintoinen järvi. Voit rauhassa kellua ja vaikkapa lukea lempikirjaasi, sillä järven huima suolapitoisuus pitää sinut pinnalla!

Petra

Petra on historiallinen ja arkeologinen rauniokaupunki. Nykyisin Petra on erittäin suosittu vierailukohde, ja se on ollut Unescon maailmanperintöluettelossa vuodesta 1985. Uskomme että kun vierailet Petrassa, Indiana Jones sinussa herää henkiin!

 

 

Akaba

Akaban rantakaupunki hurmaa! Vaaleahiekkaiset rannat, koralliriutat sekä kaupungin sympaattisuus ja aitous tekevät matkastasi mukavan.

Wadi Rum -jeeppisafari

Tutustumme Wadi Rumin kuvankauniiseen aavikkoon jeepin kyydistä! Yövymme myös unohtumattomasti aavikolla, miljoonien tähtien alla.

Matkaohjelma

Päivä 1 
Suora lento Helsingistä Jordanian Akabaan. Lentokentältä reilun puolin tunnin siirtyminen majoituspaikkaamme Tala Bayhin. Nautimme myöhäisen illallisen hotellissa. Yöpyminen Marina Plaza Tala Bay Hotellissa.

Päivä 2 - Kuollutmeri

Aamiainen hotellissa. Jätämme Punaisenmeren taaksemme, sillä saamme viettää seuraavat päivät Kuolleenmeren rannoilla. Matkalla voimme nähdä pieniä beduiinileirejä tai vaikkapa kameleita keskellä tietä. Ajamme pitkin maailman pisintä laaksoa, jonka mitta on huikeat 9600 km. Näemme matkalla myös maailman matalimman kuivan maan kohdan. Saavumme hotelliin, joka sijaitsee Kuolleenmeren rannalla. Loppupäivän voit viettää ottamalla aurinkoa tai uima-altaalla. Päivän ajomatka 280 km .Yöpyminen ja illallinen Dead Sea Holiday Inn Hotellissa.

Päivä 3 - Kuollutmeri, vapaapäivä

Aamiainen hotellissa. Koko päivä vapaata aikaa Kuolleenmeren syleilyssä. Voit nauttia tästä uskomattomasta paikasta joko hotellin altaalla, Kuolleessameressä tai vaikka ottamalla rauhoittavan hieronnan. Uskaliaimmat matkaajat kokeilevat tietysti Kuolleenmeren mutapohjasta saatavien tunnettujen mineraalien vaikutusta. Yöpyminen ja illallinen Dead Sea Holiday Inn Hotellissa.

Päivä 4 - Historiallinen päivä

Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Jordanian pääkaupunkia Ammania, johon on matkaa noin 50 km. Näemme Citadelin linnakkeen, joka on yksi maan vanhimmista linnakkeista. Linnakkeen lukuisista kaivannoista voi löytää jäänteitä muinaisesta Roomasta, bysanttilaisista sekä varhaisesta islamista. Tärkeitä historiallisia rakennelmia ovat esimerkiksi Herkuleksen temppeli, Umayaan palatsi ja Bysantin kirkko. Käymme myös Jordanian arkeologisessa museossa, jossa on erinomainen kokoelma muinaisia jäännöksiä aina esihistoriasta 1500-luvulle asti. Tämän jälkeen vierailemme vuodelta 151 jKr. peräisin olevassa Roomalaisessa teatterissa, joka on osittain uusittu ja on nykyään myös esityskäytössä. Lopuksi tutustumme myös Jordanian kansanperinnemuseoon, jossa saamme hyvän näkökulman jordanialaiseen elämään. Näemme museossa mm. pukuja, soittimia, kodin sisustusta sekä käsitöitä. Ammanista jatkamme matkaa Madabaan, jossa vierailemme St. Georgen katedraalissa. Madabasta teemme lyhyen bussiretken Nebonvuorelle, joka on Mooseksen väitetty hautapaikka. Vuorelta voimme ihailla mahtavia panoraamanäkymiä Jordanian laaksoon ja Kuolleellemerelle. Vierailemme myös vuorella sijaitsevassa kirkossa, jossa on Bysantin aikakaudelta asti hyvin säilyneitä mosaiikkipaloja. Nebonvuorelta jatkamme historiallista päiväämme suuntaamalla kohti Shobakia. Shobak on toinen Jordanian kahdesta ristiretkeläisten linnasta. Linnan rakennutti vuonna 1115 Balduin I. Täällä tunnet palaavasi takaisin maagiseen Rikhard Leijonamielen aikaan! Päivän päätteeksi ajamme Petraan, jossa myös yövymme. Yöpyminen ja illallinen Petrassa Marriot Hotellissa. 

Päivä 5 - Petra - Wadi Rum

Varhaisen aamiaisen jälkeen lähdemme liikkeelle ja ajamme Petraan; vain 10 minuutin päästä hotellista sijaitsevat Petran portit. Siellä hevoset odottavat meitä viedäkseen meidät pienelle ratsastusretkelle ennen kuin astelemme itse kapean kanjonin läpi ensimmäisen mahtavan monumentin juureen. Jo tämä 800 metrin kävelymatkan aikana voimme aistia, että tulemme näkemään jotain todella unohtumatonta. Huikea monumentti joka meitä odottaa, on Al Khazneh - Petran aarre. Ensikohtaamista voisi kuvailla todelliseksi vau-efektiksi, ja mieleen juolahtaa varmasti elokuva "Indiana Jones ja viimeinen ristiretki." Monet Petran luolatemppelit ovat peräisin Nabatealaisten ajalta eKr. Koska roomalaiset valtasivat alueen Nabatealaisilta, paikalla on myös roomalainen teatteri ja roomalaisia raunioita. Vietämme Petran temppeleillä nelisen tuntia, ja palaamme todelliseen maailmaan lounaalle.

Lounaan jälkeen jatkamme matkaa Wadi Rumiin. Wadi Rum on yksi maailman kauneimmista aavikoista, ja tunnetaan todennäköisesti parhaiten sen yhteydestä brittiupseeri T. E. Lawrenceen (Arabian Lawrence). Valtava, kaikuva ja jumalainen olivat sanat joilla T. E. Lawrence kuvaili Wadi Rumia. Katsottuamme lyhyen elokuvan paikasta jätämme vierailukeskuksen jeepein. Seuraavat pari tuntia ajamme aavikolla, jonka kuvauksellisuus on vailla vertaa - muista ottaa kameraasi ylimääräinen muistikortti! Iltapäivällä aurinko langettaa aavikon ja kivien päälle kauniin palavan punaisen värin. Viimeinen pysähdyksemme onkin kivimuodostumalla, jossa voimme ihailla auringonlaskua.

Kävelemme leirille, jossa saamme nauttia illalliseksi Jordanian kansallisruokia.

Vietämme yön leirillä. Leiri on hyvin pelkistetty, mutta varustettu suihkuin ja sängyin. Jos olet aiemmin yöpynyt 3 tai 4 tähden hotellissa, tällä leirillä on niitä enemmän. Katsahtamalla taivalle huomaat yöpyväsi miljoonien tähtien loistossa. Yöpyminen Wadi Rum Rest House Campissa.

Päivä 6 - Saapuminen Akabaan

Heräämme Wadi Rumin leiriltä ja aamiaisen jälkeen ajamme Akabaan. Saavumme Akaban hotellille ennen lounasaikaa. Loppupäivän voit viettää omaa lomaa makusi mukaan. Hotelli tarjoaa hyvät puitteet viihtymiseen tai voit myös käydä pulahtamassa Punaisessameressä. Yöpyminen ja illallinen Marina Plaza Tala Bay Hotellissa.

Päivä 7 - Akaba, vapaapäivä

Aamiainen hotellissa ja koko päivä vapaata Akabassa. Ihastele hiekkarantoja ja koralliriuttoja tai suuntaa katseesi kauniille Punaisellemerelle. Akaban kaupungissa on myös runsaasti hyviä ravintoiloita ja ostosmahdollisuuksia. Yöpyminen ja illallinen Marina Plaza Tala Bay Hotellissa.

Päivä 8 - Kotia kohti

Aamiainen hotellissa. Viimeisenä päivänä lähdemme takaisin kohti Suomea.

 

Lentoaikataulu (sitoumuksetta): 

Menolento: Royal Wings
RJ6857 Helsinki klo 14:45 (ma) – Akaba klo 19:40 (ma) 4 h 55 min

Paluulento:Royal Wings
RJ6856 Akaba klo 9:00 (ma) – Helsinki klo 14:00 (ma) 5 h 

Hotellit ja majoitukset (sitoumuksetta):

Marina Plaza Tala Bay Hotel**** 
Viihyisä Hotelli Marina Plaza sijaitsee Tala Bayn lahdella venesataman vieressä. Meri ja komeat vuoret antavat niin hotellille kuin koko alueelle upeat puitteet. Kaupat ja  kahvilat ovat lyhyen kävelymatkan  päässä. Tala Bay sijoittuu Akabasta 15 km etelään, lentoasemalle tulee matkaa 20 km. Hotelli tarjoaa myös maksuttoman kuljetuksen Akabaan muutaman kerran päivässä.

Hotellissa on allasalue, jossa on erillinen lastenallas, aurinkotuoleja ja -varjoja sekä allaspyyhkeitä. Allasbaari. Uima-altaat on lämmitetty vähintään +20 asteisiksi talvikuukausina. (Altaiden vesi voi olla kuitenkin viileämpää aamuisin, iltaisin ja pilvisellä säällä.) Hotellilla on lisäksi oma yksityinen ranta maksuttomine aurinkotuoleineen  ja -varjoineen. Hotellissa on ravintola ja baari. Hotellin spa-osastolla on lisämaksusta tarjolla useita rentouttavia hoitoja ja hierontaa, mm. Kuolleenmeren hoitoja. Maksuton sauna, jooga, kuntosali ja pöytätennis. Kahden hengen huoneissa puhelin, satelliitti-tv ja minibaari. Maksuton ilmastointi ja tallelokero. Hiustenkuivain, kylpyhuone. Parveke tai terassi.

Dead Sea Holiday Inn Hotel***** 
Hyvätasoinen hotelli Kuolleen meren rannalla. Hotellialuueella on iso allasalue, spa, ravintoloita, baareja, maksuton WiFi sekä oma hiekkaranta. Kahden hengen huoneissa on minibaari, TV, tallelokero, sekä teen- ja kahvinkeittomahdollisuus. 

Petra Marriot Hotel *****

Historiallisissa maisemissa sijaitseva Petra Marriot hotel tarjoaa ripauksen mystistä luxusta. Hotellista aukeaa näkymät vuoristoon ja voit ihailla tähtitaivasta hotellin beduiiniteltoista. Tilavissa kahden hengen huoneissa on ilmastointi, TV, hiustenkuivaaja ja maksullinen WiFi. 

Wadi Rum Rest House Camp

HUOM! Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet toimitetaan lähtijöille noin 2 viikkoa ennen matkan alkamista.

Primeraholidays ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta. Majoitustiedot, lentoaikataulu ja matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmassa, jotka voivat johtua esim. luonnonolosuhteista, liikenteestä, paikallisista pyhäpäivistä, lakkotilanteista.

Hintaan sisältyy

Matkan hintaan sisältyy:

 • Suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaissa
 • Reittilennot turistiluokassa
 • Majoitukset mainituissa tai vastaavan tasoisissa hotelleissa (Akaba 1 yö - Kuollutmeri 2 yötä - Petra 1 yö - Wadi Rum 1 yö - Akaba 2 yötä)
 • Aamiaiset ja illalliset päivittäin hotellissa
 • Retket matkaohjelman mukaan
 • Jeeppisafari Wadi Rumissa (2 h)
 • Kuljetukset matkaohjelman mukaisesti, myös lentokenttäkuljetukset

Hintaan ei sisälly:

 • Juomarahat ja kantajamaksut
Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
 • Helsinki, lentoasema
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkustajat

Hyvä tietää

Passi ja viisumi:
Passin tulee olla voimassa yli kuusi (6) kuukautta maahan saapumisesta. Suomen kansalainen tarvitsee viisumin Jordaniaan. Sen saat saapuessasi lentoasemalta.

Lisääntyneiden turvatarkastusten takia edustusto suosittelee passin tai passikopion pitämistä mukana Jordaniassa liikuttaessa. Ota kopiot tärkeimmistä asiapapereista kuten passista ja lentolipuista. Säilytä ne erillään alkuperäisistä.

Matkavakuutus:
Kaikenkattava matkavakuutus on tarpeen. On syytä varmistaa, että vakuutus kattaa Jordaniaan matkustamisen.

Aikaero:
Kesäaikana kellonaika on sama kuin Suomessa. Talviaikana kello on Jordaniassa tunnin enemmän kuin Suomessa.

Valuutta:
Jordanian rahayksikkö on Jordanian dinaari (JOD). Tarkista ajantasainen kurssi pankista tai valuutanvaihtotoimistosta.

Uskonto:
islam

Sähkö:
220 V, adapteria ei yleensä tarvita.

Maksutavat:
Useimmat luottokortit käyvät maksuvälineenä. Myös pankkiautomaatteja on.

Matkaehdot:
Tämä on valmismatka, jonka vastuullinen matkanjärjestäjä on Primera Holidays – Matkavekka & Lomamatkat. Matkalla noudatetaan yleisten valmismatkaehtojen lisäksi  Matkavekka ja Lomamatkat erityisehtoja.

Asiakastyytyväisyys kiertomatkoillamme

Korkea asiakastyytyväisyys on meille tärkeä asia, haluammehan että kaikki lomajärjestelyt sujuvat kuten niiden pitääkin. Olemme mitanneet asiakastyytyväisyyttämme jo useamman vuoden ajan ja saatujen vastausten perusteella olemme pyrkineet kehittämään tuotteitamme ja palveluitamme entistä paremmiksi. 

Asiakastyytyväisyyskyselymme tulokset kysymykseen "Suosittelisitko matkaa ystävillesi?":

1 Olen jo suositellut = 46,60 %
2 Suosittelisin lämpimästi = 41,85 %
3 Suosittelisin tietyin ehdoin/varauksin = 8,55 %
4 En todennäiköisesti suosittelisi = 2,05 %
5 Ehdottomasti en suosittelisi = 0,95 %

Suosittelisin vähintään tietyin ehdoin/varauksin, tai olen jo suositellut: 97 %

Jaa tämä sivu sähköpostitse