Veronan oopperajuhlat ja Venetsia

0
Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
 • Helsinki, lentoasema
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkustajat

Valpolicellasta Veronaan, Venetsiaan ja Gardajärvelle

Vuosittain tuhannet oopperan ystävät saapuvat Veronaan nauttimaan tämän upean taiteenlajin helmistä. Lähde sinäkin iltaan, jonka muisto ei häviä!

Majoitumme vehreään Valpolicellan laaksoon. Oopperakaupunkiimme Veronaan, romanttiseen Romeon ja Julian kaupunkiin, tutustumme myös kävelykierroksella. Lisäksi saamme nauttia Venetsian ainutlaatuisesta tunnelmasta. Ehdimme myös Gardajärven ja Comojärven kauniisiin maisemiin. Matkapäivät täynnä elämyksiä!

Lähtöpäivät ja oopperat 2017:
ke 28.6. – Nabucco ja Rigoletto
ke 19.7. – Aida ja Madame Butterfly
ti 22.8. – Nabucco ja Tosca

Matkan kesto: 5 yötä (6 päivää)

Omaa aikaa matkalla: Valpolicella, päivä 3. Suosittelemme myös lisämaksullista retkeä.

Oopperavalikoima

Nabucco ja Rigoletto

Lähtöpäivä 28.6.2017 ja oopperat tälle lähdölle ovat:

Giuseppe Verdin Nabucco on Giuseppe Verdin ooppera vuodelta 1842. Oopperan tapahtumat liittyvät babylonialaisten ensimmäiseen Jerusalemin valloitukseen ja temppelin hävitykseen sekä sitä seuranneeseen heprealaisten vankeuteen Babyloniassa. (29.6.2017)

Giuseppe Verdin Rigoletto - yksi kaikkien aikojen suosituimmista italialaisista oopperoista palaa Veronan oopperajuhlien ohjelmistoon kesällä 2017! Verdin uran kruunuksi kutsuttu Rigoletto on tarina hovinarrista ja tämän kauniista tyttärestä. Oopperan melodiat täyttyvät rakkaudesta, intohimosta ja juonittelusta. (1.7.2017)

Oopperajuhlien näyttämönä toimii historiallinen amfiteatteri Arena di Verona. Arenan sisäänkäynti avataan noin klo 19:30 ja ooppera alkaa klo 21:00.

Aida ja Madama Butterfly

Lähtöpäivä 19.7.2017 ja oopperat tälle lähdölle ovat:

Giuseppe Verdin Aida - Verdin nostalginen spektaakkeli Aida kertoo koskettavan tarinan sodasta ja rakkaudesta. Vaikuttavat kuorokohtaukset ja upeat aariat säestävät kohtalon käänteitä etiopialaisen orjattaren Aidan ja Egyptin prinsessa Amneriksen taistellessa Egyptin sotapäällikkö Radamésin rakkaudesta. (20.7.2017)

Giacomo Puccinin Madama Butterfly - ooppera, jonka tarina sijoittuu 1900 -luvun alun Japaniin, Nagasakiin. Laivaston Luutnantti Pinkerton ja Geisha Cio-Cio-San, jota kutsutaan myös Madame Butterlyksi ovat menneet naimisiin. Madama Butterfly on tarina kahdesta ihmisestä, joista toinen pettää rakastettuaan, toinen itseään. (22.7.2017)

Oopperajuhlien näyttämönä toimii historiallinen amfiteatteri Arena di Verona. Arenan sisäänkäynti avataan noin klo 19:30 ja ooppera alkaa klo 21:00 (elokuussa klo 20:45).

 

Nabucco ja Tosca

Lähtöpäivä 22.8.2017 ja oopperat tälle lähdölle ovat:

Giuseppe Verdin Nabucco on Giuseppe Verdin ooppera vuodelta 1842. Oopperan tapahtumat liittyvät babylonialaisten ensimmäiseen Jerusalemin valloitukseen ja temppelin hävitykseen sekä sitä seuranneeseen heprealaisten vankeuteen Babyloniassa. (23.8.2017)

Giacomo Puccinin Tosca - Tosca kertoo nuorista taiteilijarakastavaisista, maalari Mario Cavaradossista ja laulajatar Floria Toscasta. Tarina sijoittuu 1800-luvun alun Roomaan, jossa ajan poliittinen epävakaus luo varjonsa lemmenparin onnen tielle. Suurimmat kivet rekeen vierittää inha poliisipäällikkö Scarpia, joka on päättänyt murskata vastarinta-ainekset kovalla kädellä ja joka on samalla intohimoisen rakastunut Toscaan. Seuraa tragedia kolmessa näytöksessä, joiden tapahtumapaikkoina ovat kirkko, Scarpian palatsi ja oikeustalon kattotasanne. (25.8.2017)

Oopperajuhlien näyttämönä toimii historiallinen amfiteatteri Arena di Verona. Arenan sisäänkäynti avataan noin klo 19:30 ja ooppera alkaa klo 20:45.

Kohokohdat

Romeo & Julia

Romeo ja Julia on William Shakespearen kirjoittama tragedia, jonka uskotaan syntyneen vuosien 1591 ja 1595 aikoihin. Näytelmä sijoittuu Veronaan ja kertoo kahdesta rakastavaisesta, Romeo Montaguesta ja Julia Capuletista, joiden suvut ovat olleet riidoissa ylimuistoisista ajoista lähtien.

Shakespeare sijoitti Romeon ja Julian tapahtumat Veronaan, niinpä toisen päivän kävelykierroksella nähdään sekä Julian parveke että Romeon kotitalo. 

 

Bardolino - Gardajärvi

Bardolino sijaitsee Gardajärven rannalle, noin puolen tunnin ajomatkan päässä majapaikastamme, jonne teemme puolipäiväretken. Kirkasvetinen Gardajärvi ja horisontissa kohoavat vuoret viehättävät silmää ajomatkamme aikana.

Bardolinon vanhan keskustan alueella on hienoja historiallisia kirkkoja sekä tunnelmallisia kujia pikkuputiikkeineen ja viihtyisine katukahviloineen. Myös venesataman alue ja pitkä rantakatu ravintoloineen ovat mukavia kävelykohteita. Kävelemme yhdessä keskustan alueella, minkä jälkeen jää vapaata aikaa vaikkapa lounastaa ja maistaa kaupungin nimikkoviiniä, Bardolinoa. Bardolinon omat puna- ja roseviinit ovat peräisin ympäröiviltä viinitiloilta.

Viiniretki

Lisämaksullinen retki kolmantena matkapäivänä

Kävelemme kukkulamaisemissa, josta on lähtöisin mm. Amarone ja Ripasso -viinit.  Poikkeamme paikallisella tilalla tutustumassa viinin tuotantoon ja säilytykseen sekä maistelemme tilan tuotteita ja muitakin paikallisia herkkuja kuten juustoa ja kinkkua. Retki sopii kaikille normaalikuntoisille, sillä patikoimme rauhallisesti eikä maasto ole kovinkaan vaativa.

Kokopäiväretki Venetsiaan

Venetsia on rakennettu 118 saarelle, joita erottavat sadat kanaalit ja 354 siltaa. Kanaaleista pisin on neljän kilometrin pituinen Canal Grande, jota sanotaan maailman kauneimmaksi kaduksi. Venetsia laguuneineen on nimetty yhdeksi Unescon maailmanperintölistan suojelukohteista.

Kaupungin sydän on Pyhän Markuksen aukio, jossa eri puolilta maailmaa tulevat matkailijat kohtaavat. Teemme kävellen tutustumiskierroksen aukion alueella, jossa ovat niin Pyhän Markuksen kirkko, Dogen eli Suurherttuan palatsi, Huokausten silta kuin kellotornitkin.

Omalla ajalla voit vaellella kaupungin sokkeloisilla kujilla tai tunnelmoida osallistumalla lisämaksulliselle gondoliajelulle.

Matkaohjelma

1. päivä: Helsinki–(Milano)–Valpolicella
Aamulento Helsingistä Milanoon Malpensan lentokentälle, jossa on vastassa matkanjohtaja. Milanosta matka jatkuu Gardajärven ja Veronan välimaille, Valpolicellan viinialueen sydämessä sijaitsevaan San Pietro in Carianon pikkukaupunkiin. Majoittuminen hotelliin ja illallinen. Päivän bussimatka noin 210 km.

2. päivä: kävelykierros ja oopperailta Veronassa (29.6. ja 23.8. Nabucco, 20.7. Aida)
Aamiainen hotellissa. Tänään ajamme noin puolen tunnin matkan Veronaan, jossa tutustumme yhdessä kävelykierroksella keskustan tärkeimpiin nähtävyyksiin. Adigejoen varrella sijaitseva Verona on Italian parhaiten säilyneitä historiallisia kaupunkeja ja sen vanha keskusta kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Kierroksen jälkeen jää aikaa tutustua vaikkapa Piazza Erben markkinakojuihin ja kävelykatu Via Mazzinin erikoisliikkeisiin ennen kuin nautimme illallisen. Oopperajuhlien näyttämönä toimii historiallinen amfiteatteri Arena di Verona. Arenan sisäänkäynti avataan noin klo 19:30 ja ooppera alkaa klo 21:00 (elokuussa klo 20:45). Oopperan päätyttyä puolen yön jälkeen kuljetus takaisin hotelliin. Päivän ajomatka noin 40 km.

3. päivä: vapaapäivä tai lisämaksullinen retki
Aamiainen ja illallinen hotellissa. Voit viettää päiväsi joko rentoutuen hotellilla, tutustuen ympäröivään kaupunkiin tai ottaa taksin seitsemän kilometrin päässä sijaitsevaan suureen vesipuistoon, jossa on mm. lämminvesialtaita ja spa-palvelut. San Pietro in Cariano on vilkas viinialueen keskus ja samalla historiallinen kaupunki, jossa on jäänteitä roomalaisajoilta asti. Venetsian herruudesta muistuttavat lähikukkuloiden elegantit huvilat puutarhoineen. Voit myös osallistua lisämaksulliselle retkelle lähimaastoon: Kävelemme kukkulamaisemissa, josta on lähtöisin mm. täyteläinen Amarone-viini. Poikkeamme paikallisella tilalla tutustumassa viinin tuotantoon ja säilytykseen sekä maistelemme tilan tuotteita ja muitakin paikallisia herkkuja kuten juustoa ja kinkkua. Retki sopii kaikille normaalikuntoisille, sillä patikoimme rauhallisesti eikä maasto ole kovinkaan vaativa.

4. päivä: retki Gardajärvelle ja oopperailta Veronassa (1.7. Rigoletto, 22.7. Madame Butterfly ja 25.8. Tosca)
Aamiaisen nautittuamme lähdemme Gardajärven rannalle, noin puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitsevaan Bardolinoon, jossa on kulttuurin ja kauneuden vetovoimaa. Kirkasvetinen järvi ja horisontissa kohoavat vuoret viehättävät silmää. Vanhan keskustan alueella on hienoja historiallisia kirkkoja sekä tunnelmallisia kujia pikkuputiikkeineen ja viihtyisine katukahviloineen. Myös venesataman alue ja pitkä rantakatu ravintoloineen ovat mukavia kävelykohteita. Kävelemme yhdessä keskustan alueella, minkä jälkeen jää vapaata aikaa vaikkapa lounastaa ja maistaa kaupungin nimikkoviiniä, rubiininpunaista Bardolinoa. Palaamme hotellille iltapäivällä valmistautumaan Veronaan lähtöön ja nauttimaan illallisen. Ooppera alkaa klo 20:4521:00, esityksen jälkeen kuljetus takaisin majoituspaikkaan. Päivän ajomatka noin 80 km.

5. päivä: kokopäiväretki Venetsiaan
Hotelliaamiaisen jälkeen lähdemme bussilla kohti Venetsiaa, yhtä maailman kuuluisimmista kaupungeista. Loppumatkan taitamme yksityisvenekuljetuksella. Venetsia on rakennettu 118 saarelle, joita erottavat sadat kanaalit ja sillat. Kanaaleista pisin on neljän kilometrin pituinen Canal Grande, jota sanotaan maailman kauneimmaksi kaduksi. Venetsia laguuneineen on nimetty yhdeksi Unescon maailmanperintölistan suojelukohteista. Kaupungin sydän on Pyhän Markuksen aukio, jossa eri puolilta maailmaa tulevat matkailijat kohtaavat. Teemme kävellen tutustumiskierroksen aukion alueella, jossa ovat niin Pyhän Markuksen kirkko, Dogen eli Suurherttuan palatsi, Huokausten silta kuin kellotornitkin. Omalla ajalla voit vaellella kaupungin sokkeloisilla kujilla tai tunnelmoida osallistumalla lisämaksulliselle gondoliajelulle. Kuljetus takaisin Valpolicellan hotelliin ja illallinen. Päivän ajomatka noin 300 km.

6. päivä: Valpolicella–Comojärvi–(Milano)–Helsinki
Aamiaisen jälkeen suuntaamme länteen kohti Comojärveä, jonka henkeäsalpaavan hienoja maisemia ehdimme ihailla ennen lentokentälle siirtymistä. Iltalento Helsinkiin. Päivän ajomatka noin 260 km.

Matkan tiedot

Hotelli

Hotelli Valpolicella
Via L. Beethoven 3, 37029 San Pietro in Cariano (Verona)
Puhelin +39 045 770 2382
www.hotelvalpolicella.net

Hotelli sijaitsee vehreiden viinitarhojen ympäröimässä San Pietro in Carianon pikkukaupungissa, keskustan alueella. Matka Veronaan on lyhimmillään noin 15 km ja Gardajärven itärannalle noin 20 km. Hotellissa on 42 huonetta, hissi, baari ja pieni piha. Sekä yleisissä tiloissa että huoneissa on Ilmastointi, WiFi ja TV. Huoneissa myös minibaari ja hiustenkuivaaja. Hotellin vieressä on ravintola.


Hyvä tietää

Matkustusasiakirjat
EU-kansalaisen matkustusasiakirjana käy passin asemesta myös poliisin myöntämä virallinen, kuvallinen henkilökortti. 

Aikaero
Kello on Italiassa tunnin vähemmän kuin Suomessa.

Rahayksikkö
Italian rahayksikkö on euro.

Liikkuminen matkalla
Matkalla liikutaan bussilla, veneellä ja jalan. Osa kävelyreiteistä sisältää mukulakivikatuja tai muuten epätasaisia pintoja sekä portaita, joten matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Tavanomainen liikuntakyky ja peruskunto riittävät kävelyosuuksille. Varaa mukaan hyvät kävelyyn sopivat jalkineet.

Matkaehdot

Hintaan sisältyy

 • Finnairin reittilennot Helsinki–Milano–Helsinki
 • majoitus jaetussa kahden hengen huoneessa
 • puolihoito (aamiainen ja illallinen)
 • kuljetukset matkaohjelman mukaan
 • oopperaliput kahteen eri oopperaan numeroimattomille paikoille
 • kävelykierros Veronassa
 • retket Gardajärvelle ja Venetsiaan
 • suomenkielisen matkanjohtajan palvelut kohteessa

Lisämaksusta

 • numeroidut paikat oopperassa (kysy lisää toimistoistamme, p. 020 120 4000)
 • vapaapäivän retki (ympäristöretki ja viininmaistajaiset) noin 45 €/hlö


Alustava lentoaikataulu, Finnair

Menolento (ke/ti)
AY793 klo 08:00-10:05 Helsinki-Milano (kesto 3:05)
Paluulento (ma/su)
AY796 klo 19:00-22:55 Milano-Helsinki (kesto 2:55)

Aikataulut sitoumuksetta. Ajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!

Tähän matkaan on mahdollista varata myös edulliset kotimaan liittymälennot. Kysy lisää toimistostamme, puh 020 120 4000 (näitä lentoja ei voi varata verkosta).

Ilmoittautuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla
Lähtöselvityksessä on hyvä olla noin kaksi tuntia ennen lennon lähtöä. Finnairin lennot lähtevät terminaalista T2.

HUOM! Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet toimitetaan lähtijöille noin 2 viikkoa ennen matkan alkamista.

Asiakastyytyväisyys kiertomatkoillamme

Korkea asiakastyytyväisyys on meille tärkeä asia, haluammehan että kaikki lomajärjestelyt sujuvat kuten niiden pitääkin. Olemme mitanneet asiakastyytyväisyyttämme jo useamman vuoden ajan ja saatujen vastausten perusteella olemme pyrkineet kehittämään tuotteitamme ja palveluitamme entistä paremmiksi. 

Asiakastyytyväisyyskyselymme tulokset kysymykseen "Suosittelisitko matkaa ystävillesi?":

1 Olen jo suositellut = 46,60 %
2 Suosittelisin lämpimästi = 41,85 %
3 Suosittelisin tietyin ehdoin/varauksin = 8,55 %
4 En todennäiköisesti suosittelisi = 2,05 %
5 Ehdottomasti en suosittelisi = 0,95 %

Suosittelisin vähintään tietyin ehdoin/varauksin, tai olen jo suositellut: 97 %

Jaa tämä sivu sähköpostitse