• Koe Vietnam 2 viikossa!
  Selaa lisäkuvia klikkaamalla nuolista!

Valloittava Vietnam

0
Loppu
Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
 • Kaikki
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkustajat

Valloittava Vietnam

Koe ainutlaatuisen Vietnamin perinteiset ja modernit puolet unohtumattomalla kiertomatkalla, joka vie sinut halki eksoottisen maan. Ainutlaatuisiin elämyksiin kuuluvat pääkaupunki Hanoi, maan sykkivä sydän, risteily Halong Baylla, joka on Unescon maailmanperintökohde, Phong Nhan kansallispuisto luolineen, viehättävä historiallinen Hoi An, Cu Chinin maanalainen tunneliverkosto ja etelässä suurkaupunki Saigon sekä Mekongjoen suisto.

Hanoi 2 yötä – Halong Bayn risteilyalus 1 yö – juna 1 yö – Quang Binh 1 yö – Hoi An 5 yötä – Saigon 2 yötä.

Omaa aikaa matkalla: Hoi An, päivät 8.-11. Tarjolla myös lisämaksullisia retkiä.

Lähtöpäivät: 17.2.2017 (paluu 2.3.) ja 3.3.2017 (paluu 16.3.)

Kesto: 12 yötä

Matkan hinta alk. 2459 €
Yksin matkustavan hinta alk. 2735 €

VALLOITTAVAN VIETNAMIN Kohokohdat

Risteily Halong Baylla

Kuvankaunis Halong Bay eli Vajonneen lohikäärmeen lahti on Unescon maailmanperintökohde ja Vietnamin lumoavimpia luonnonihmeitä. Matkalla emme ainoastaan risteile näissä ainutlaatuisissa maisemissa, vaan myös yövymme laivalla ja nautimme hyvästä ruuasta.

Mekong Delta

Mekong Deltan suistoalue on maan tärkeä vilja-aitta. Riisin lisäksi alueella kasvaa mm. monia tropiikin hedelmiä. Mekong on Kaakkois-Aasian pisin joki ja se jakautuu useisiin uomiin suistoalueellaan. 

Phong Nha

Kalkkikivialueella sijaitseva Phong Nhan kansallispuisto lumoaa kauneudellaan! Puisto on Vietnamin viides maailmanperintökohde ja kuuluu myös maailmanperintöluetteloon. 

Hoi An

Vietnamin silkkipääkaupunkina tunnetun Hoi Anin tunnelmaan on helppo sulautua. Historiansa vuoksi pikkukaupunki tarjoaa ihastuttavan yhdistelmän kansainvälistä ja hyvinkin paikallista elämänmenoa. Mausteilta ja suitsukkeilta tuoksuvia pikkukauppoja on siellä täällä. Hoi Anista löydät mm. taidetta, keramiikkaa, kirjoja ja koriste-esineitä, sekä tietysti silkkiä.

Matkaohjelma 17.2.2017 ja 3.3.2017

1. päivä: lähtö Helsingistä
Ilmoittautuminen lentoasemalla viimeistään kaksi tuntia ennen koneen lähtöä. Finnairin iltalento Hongkongin kautta Hanoihin lähtee hieman ennen puolta yötä. Koneenvaihto Hongkongissa.

2. päivä: saapuminen Hanoihin
Lento laskeutuu Hanoin Noi Bain kansainväliselle lentoasemalle, joka sijaitsee noin 45 kilometriä kaupungin ulkopuolella. Kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Yöpyminen Hanoissa.

3. päivä: Hanoi (aamukävely, riksa-ajelu ja kaupunkikierros)
Hanoin elegantti ilmapiiri syntyy sen vanhasta kulttuurista, ranskalaisvaikutteisesta siirtomaa-arkkitehtuurista, puiden reunustamista bulevardeista ja kauniista järvistä. Nykyajan tornitalot ja isot ostoskeskukset elävät rikkumatonta rinnakkaiseloa vanhojen ostoskortteleiden ja temppeleiden lomassa. Moni asia on vuosien saatossa muuttunut, mutta perinteinen päivänavaus ei. Lähdemme varhain kävelyretkelle keskusjärven eli Hoan Kiemin rannalle nauttimaan raikkaasta aamuilmasta, rauhasta ja hiljaisuudesta ja samalla seuraamaan paikalle kerääntyneitä ryhmiä voimistelemassa taijin pehmein liikkein. Mukaan saa liittyä! Hanoilainen aamumme päättyy nuudelipohjaiseen Pho-keittoon, kansallisruokaan, joka sopii mainiosti myös aamiaiseksi. Verkkaisella riksa-ajelulla kurkistamme vanhan kiinalaiskaupunginosan värikkäiden kujien labyrinttiin, jossa arkipäivä soljuu perinteiseen tapaan: kaduilla valmistetaan ruokaa ja vanhat miehet turisevat höyryävien nuudelikuppien ääressä, parturit leikkaavat hiuksia ja lapset tekevät läksyjään... mielenkiintoinen osa miljoonakaupunkia! Bussiajelulla näemme kaupungin tärkeimmät paikat kuten vallankumouksellisen johtajan Ho Chi Minhin mausoleumin ja lapsionnea tuovan Yhden Pilarin Pagodan. Lounaaksi nautimme Bún Cha -aterin; yrtein maustettua paistettua porsaanlihaa tarjotaan joko riisin tai nuudelin kanssa. Illallispaikkamme on vähäosaisille nuorille perustetun hotelli- ja ravintolakoulun tiloissa. Yöpyminen Hanoissa.

4. päivä: Hanoi–Halong Bay (risteilyosuus alkaa)
Ajamme kaunista maisemareittiä pitkin noin 180 kilometrin päässä sijaitsevaan Halongiin, jossa astumme risteilyalukseen. Kuvankaunis Halong Bay eli Vajonneen lohikäärmeen lahti on Unescon maailmanperintökohde ja Vietnamin lumoavimpia luonnonihmeitä. Maisema muodostuu yli tuhannesta jyrkkäreunaisesta karstisaaresta, jotka nousevat smaragdinvihreästä vedestä jopa kahdensadan metrin korkeuteen. Lounas, illallinen ja yöpyminen laivalla.

5. päivä: Halong Bay–Hanoi (risteilyosuus loppuu ja junamatka Quang Binhiin alkaa)
Aamianen ainutlaatuisissa puitteissa, jossa näkymät ovat vähintään puoli ruokaa. Risteilemme ohittaen pieniä kelluvia kyliä ja useita salaperäisiä luolia, joista yhteen tutustumme tarkemmin. Risteilyn päätyttyä ajamme takaisin Hanoihin, jossa jää aikaa vaikkapa teekupposelle tai ostoksille ennen kuin siirrymme rautatieasemalle ja asetumme makuuvaunuihin. Päivän aikana tutustumme myös paikalliseen kylään ja nautimme lounaan. Junamatka kohti Quang Binhia alkaa. Yöpyminen junassa.

6. päivä: Quang Binh (Phong Nhan kansallispuisto ja paikalliset markkinat)
Saavumme aamulla Vietnamin keskiosissa sijaitsevaan, Quang Binhin provinssin pääkaupunkiin Dong Hoi’hin. Jätämme tavaramme hotelliin, jossa virkistäydymme aamiaisen merkeissä; majoitumme huoneisiin hotellin tilanteesta riippuen heti aamulla tai retken jälkeen. Dong Hoi on rauhallinen ja vähämmän tunnettu rannikkokaupunki, jonka merkitys matkailun piirissä on kasvanut vuonna 2003 Unescon maailmanperintökohteeksi julistetun Phong Nhan kansallispuiston ansiosta. Puisto luotiin suojelemaan yhtä maailman suurimmista karstialueista ja siellä on runsaasti luolia, joista yhden väitetään olevan maailman suurin. Ajamme Dong Hoista noin 50 kilometriä pohjoiseen, kansallispuiston alueelle, jossa teemme jännittävän veneretken luolan sisuksiin. Yöpyminen Dong Hoissa.

7. päivä: Quang Binh–Hoi An
Quang Binhin provinssi tunnetaan myös ns. demilitarisoidusta vyöhykeestä, jossa käytiin kiivaita taisteluja Vietnamin sodan aikaan. Kansallismonumentiksi muodostunut Ben Hai -joen ylittävä silta Hien Luong muodosti osan rajasta kahtiajakautuneen maan välillä; nykyään siltaa pidetään Pohjois- ja Etelä-Vietnamin yhdistymisen muistomerkkinä. Alue vaurioitui pahoin pommituksissa, mutta vanhaakin onneksi säästyi kuten viehättävä vierailukohteemme Phuoc Tichin kylä. Täällä on nähtävissä vanhoja pagodeja ja temppeleitä, kyläkaivoja ja savenpolttouuneja, puita ja puutarhoja sekä jo harvinaisiksi käyneitä taloja, joiden palkit ja pilarit on koristeltu taidokkain puukaiverruksin. Tunnelma raitilla on rauhallinen ja elämä kulkee samaa rataa kuin esi-isillä aikoinaan. Matkamme jatkuu Hoi Aniin, jonne saavumme myöhään iltapäivällä. Lounas matkalla paikallisessa ravintolassa. Yöpyminen Hoi Anissa.

8.-11. päivä: Hoi An (rantaelämää ja lisämaksullisia retkiä)
Aamiainen hotellissa päivittäin. Voit viettää aikaa rannalla ja tutustua tämän viehättävän pikkukaupungin tarjontaan oman makusi mukaan. Voit myös osallistua lisämaksusta kansainvälisille retkille esimerkiksi ympäröivälle maaseudulle tai vuoristoheimojen kylään, lähteä illallisristeilylle auringonlaskun aikaan tai hankkia itsellesi kokkauskursseilla tuliaiseksi taidon valmistaa vietnamilaista ruokaa. Hoi An oli aikoinaan Keski-Vietnamin tärkein kauppasatama ja portti ulkomaille. Arabialaiset, kiinalaiset, japanilaiset, portugalilaiset ja hollantilaiset ovat kaikki jättäneet jälkensä kaupunkiin; historiallinen kaupunginosa on Unescon maailmanperintökohde. Historiasta johtuen Hoi Anin tunnelma on kansainvälinen ja vieraan on helppo sulautua paikalliseen elämänmenoon. Pieniä kauppoja on siellä täällä ahtaiden katujen varsilla ja sisällä tuoksuvat mausteet ja suitsukkeet kun myyjät esittelevät tuotteitaan. Täältä löydät mm. taidetta, keramiikkaa, kirjoja ja koriste-esineitä sekä silkkiä, tunnetaanhan Hoi An myös Vietnamin silkkipääkaupunkina. Kaupungin kauneimpia nähtävyyksiä ovat sen halki virtaava joki Thu Bon sekä japanilaisista vaikutteista muistuttava kaunis katettu silta 1600-luvulta.

12. päivä: Hoi An–Saigon (Cu Chin ja kaupunkikierros)
Ajamme noin 35 kilometrin päässä sijaitsevaan Danangiin, josta aamulento Vietnamin suurimpaan kaupunkiin Saigoniin. Kaupunki oli Etelä-Vietnamin pääkaupunki vuosina 1954–1976, jolloin se tunnettiin nimellä Saigon ja nimi on edelleen epävirallisesti käytössä. Kaupungin virallinen nimi on Ho Chi Minh. Saigon on metropoli, jossa länsi ja itä kohtaavat ja joka on täynnä toivoa ja sykkivää elämää. Kaupunkikuvassa on edelleen nähtävissä vaikutteita ranskalaiselta siirtomaakaudelta ja kaupungin uusi keskusta on lähes länsimaiseen tyyliin rakennettu, mutta esimerkiksi Cholonin kaupunginosassa on kiinalaisväestön mukanaan tuomaa eksotiikkaa. Tutustumme noin 75 kilometriä kaupungin luoteispuolella sijaitsevaan Cu Chinin maanalaiseen tunneliverkostoon, jolla on pituutta noin 200 metriä. Samalla kuulemme Yhdysvaltojen ja Australian armeijan joukoissa palvelleitten suomalaisten tarinaa Vietnamin sodan ajoilta autenttisissa maisemissa. Cu Chin oli vietkong-sissien tukikohta, jota suuruutensa ja sen aikaisten palvelujensa vuoksi voi luonnehtia jopa kaupungiksi. Tunnelivierailun jälkeen ajamme Saigoniin ja tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla. Näemme mm. Kaakkois-Aasian ainoan ranskalaisen katedraalin Notre Damen sekä Presidentin palatsin, jossa saamme eläytyä myös lähtökohdiltaan tavallisten nuorten suomalaismiesten tarinoihin. Ohitamme oopperatalon ja käymme Ben Thanhin markkinoilla. Yöpyminen Saigonissa.

13. päivä: Saigon (Mekong Delta)
Tänään suuntaamme Mekongin suistoalueelle, joka on maan tärkeä vilja-aitta. Riisin lisäksi alueella kasvaa mm. monia tropiikin hedelmiä. Mekong on Kaakkois-Aasian pisin joki ja se jakautuu useisiin uomiin suistoalueellaan. Teemme veneretken istutusten ja pienten kylien reunustamilla kanavilla ja saamme seurata alueen arkista aherrusta. Saatamme törmätä jopa ns. uiviin markkinoihin, jossa hedelmät ja vihannekset vaihtavat omistajaa. Aikaisemmin venemarkkinat olivat arkipäivää, mutta teiden rakentamisen jälkeen kyseinen vaihtotalous on jäänyt vähemmälle. Lounaalla paikallisessa ravintolassa saamme maistaa myös perinteistä Banh Xeo -pannukakkua. Matkan päätteeksi voimme jakaa kokemuksiamme yhteisen illallisen merkeissä. Yöpyminen Saigonissa.

14. päivä: Saigon–Helsinki
Kuljetus aamulla lentoasemalle Tan Son Nhat International, Ho Chi Minh City, joka sijaitsee vajaa kymmenen kilometriä Saigonista pohjoiseen. Suora lento Finnairin siivin Helsinkiin, jonne saapuminen neljän aikaan iltapäivällä.


Lentoaikataulu (sitoumuksetta): 

Menolento: Finnair/Dragonair
AY069 Helsinki klo 23:50 (pe) – Hongkong klo 15:30 (la) 9 h 40 min
KA295 Hongkong klo 17:30 (la) – Hanoi klo 18:50 (la) 2 h 20 min

Paluulento: Finnair
AY028 Ho Chi Minh City klo 9:15 (to) – Helsinki klo 16:15 (to) 12 h 

Lentoaikataulut sitoumuksetta. Lentoajat paikallisaikoja. Tarkista aikataulu lentolipustasi!
Aikaero Suomen talviaikaan +5 tuntia (Vietnam).

Hotellit ja majoitukset (sitoumuksetta):

Hanoi: Demandtoid Hotel***

Pieni hotelli parinkymmenen minuutin kävelymatkan päässä Hanoin vanhasta kaupungista. Hotellista avautuu näkymät järvelle sekä kaupungin ylle, Huoneissa on kylpyhuone, hiustenkuvaaja, TV, tallelokero, ilmastointi, teen - ja kahvinkeittomahdollisuus, minibaari sekä maksuton WiFi. www.demantoidhotel.com

Halong Bay (laiva): Huong Hai Junk tai Bai Tho Junk

Huong Hai Junkin ja Bai Tho Junkin purjealukset ovat perinteisiä Kaakkois-Aasialaisia dsonkkeja. Majoittuminen ikkunallisissa hyteissä, joissa on ilmastointi ja oma pieni kylpyhuone. Aluksessa on ravintola ja baari sekä aurinkokansi, josta pääsee ihastelemaan Halong Bayn maisemia. www.huonghaijunks.comwww.baithojunk.com

Dong Hoi: Saigon Quang Binh Hotel**** tai Dong Hoi: Muong Thanh Quang Binh****

Saigon Quang Binh Hotel sijaitsee hyvällä paikalla Nhat Le -joen lähsitöllä. Hotellissa on ravintola, baari, uima-allas, tenniskenttä, spa  Kahden hengen huoneissa on ilmastointi, tallelokero, TV, teen - ja kahvinkeittomahdollisuus sekä WiFi. www.sgquangbinhtourist.com.vn

Muong Thanh Quang Binh hotelli sijaitsee 5 minuutin kävelymatkan Nhat Le -joen rannasta. Hotellissa on lisäksi ravintola, baari, sisä- ja ulkouima-allas, spa, kuntosali. Kahden hengen huoneissa ilmastointi, tallelokero, teen- ja kahvinkeittomahdollisuus, kylpyhuone, hiustenkuivaaja, TV, minibaari, maksuton WiFi. www.sgquangbinhtourist.com.vn/EN/info.htm 

Hoi An: Hoi An Ancient House Resort & Spa***

Hotelli sijaitsee reilun kilometrin päässä Hoi Anin vanhasta kaupungista. Hotellista on ilmainen shuttle bussikuljetus Cua Dai rannalle ja Hoi Anin vanhaan kaupunkiin. Hotellissa on lisäksi ravintoloita, baari, spa sekä ulkouima-allas. Kahden hengen huoneissa ilmastointi, tallelokero, kylpyhuone, minibari, TV, maksuton WiFi. www.ancienthouseresort.com

Saigon - Ho Chi Minh: Alagon Saigon Hotel & Spa***/ A&EM hotel group

Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla, josta Zen Plazalle matkaa on noin 200 m samoin kuin Ben Thanh Markkinoille. Hotellissa on ravintola, baari, pesulapalvelut, kauneussalonki, hissi, tallelokerot, kuntokeskus sekä Spa. Kahden hengen huoneissa on minibaari, hiustenkuivaaja, maksuton WiFi, teen- ja kahvinkeittomahdollisuus, www.alagonhotels.com

HUOM! Reittilentoliput ja lopulliset matkaohjeet toimitetaan lähtijöille noin 2 viikkoa ennen matkan alkamista.

Primeraholidays ei vastaa ulkopuolisen sivuston sisällöstä tai ylläpidosta. Majoitustiedot, lentoaikataulu ja matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeudet mahdollisiin muutoksiin matkaohjelmassa, jotka voivat johtua esim. luonnonolosuhteista, liikenteestä, paikallisista pyhäpäivistä, lakkotilanteista.

 

Hintatiedot

Matkan hintaan sisältyy:

 • suomenkielisen matkanjohtajan ja paikallisten oppaiden palvelut kohdemaissa
 • Reittilennot välilaskulla turistiluokassa Helsinki - Hanoi ja Saigon - Helsinki.
 • Vietnamin sisäinen lento Danang–Saigon.
 • majoitukset mainituissa tai vastaavan tasoisissa hotelleissa  (Hanoi 2 yötä, Quang Binh 1 yö, Hoi An 5 yötä ja Saigon 2 yötä), Halong Bayn risteilyllä hytissä ja junamatkalla Hanoi–Quang Binh 4 hengen ilmastoidussa makuuvaunussa.
 • Aamiainen päivittäin
 • 5 lounasta matkaohjelman mukaisesti
 • 4 illallista matkaohjelman mukaisesti
 • Kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut matkaohjelman mukaisesti

Hintaan ei sisälly:

 • Ruokajuomat aterioilla
 • Juomarahat ja kantajamaksut

Hyvä tietää tästä matkasta

Passi ja viisumi

Suomen kansalaisen matkustusasiakirjana toimii passi, jonka tulee olla voimassa vähintään kuusi (6) kuukautta maahantulopäivästä alkaen. Suomen kansalainen voi oleskella turistina Vietnamissa ilman viisumia 15 vuorokautta edellyttäen, että hän ei poistu maasta oleskelunsa aikana.

Rokotukset

Tarkista maakohtaiset suositukset  ja ajankohtaiset tiedot Matkailijan terveysoppaasta

Liikkuminen matkalla

Matkalla kuljetaan jaloin, linja-autolla, laivalla risteillen ja junalla. Edellytämme, että matkustaja itse pystyy huolehtimaan omasta liikkumisestaan ryhmän tahdissa.

Muuta

 • virallinen kieli vietnam, englannin kielen taito lisääntyy jatkuvasti
 • valuutta dong, VND. Matkavaluutaksi voi ottaa euroja ja US-dollareita. Vietnamiin saa viedä dongeja. Luottokorteilla ja Visa Electronilla voi nostaa dongeja automaateista.
 • aikaero Suomeen talviaikana + 5 tuntia
 • jännite on 220 V: ota mukaan varmuuden vuoksi adapteri, jonka voi hankkia myös kohteessa
 • ei virallista uskontoa, mutta useimmat ovat buddhalaisia
 • vietnamilaiset ovat onnellisen oloisia, avuliaita ja ystävällisiä

Matkaehdot

Tämä on valmismatka, jonka vastuullinen matkanjärjestäjä on Primera Holidays – Matkavekka & Lomamatkat.

Matkalla noudatetaan yleisten valmismatkaehtojen lisäksi  Matkavekka ja Lomamatkat erityisehtoja.

Takaisin

Huoneet & hinnat

 • Matkustajat
Peru Lähtöpaikka
Lähtö
 
 • Kaikki
Peru Lähtöpäivä
Valitse lähtöpäivä
Keskihinta kuukausittain
Peru Matkustajat

Asiakastyytyväisyys kiertomatkoillamme

Korkea asiakastyytyväisyys on meille tärkeä asia, haluammehan että kaikki lomajärjestelyt sujuvat kuten niiden pitääkin. Olemme mitanneet asiakastyytyväisyyttämme jo useamman vuoden ajan ja saatujen vastausten perusteella olemme pyrkineet kehittämään tuotteitamme ja palveluitamme entistä paremmiksi. 

Asiakastyytyväisyyskyselymme tulokset kysymykseen "Suosittelisitko matkaa ystävillesi?":

1 Olen jo suositellut = 46,60 %
2 Suosittelisin lämpimästi = 41,85 %
3 Suosittelisin tietyin ehdoin/varauksin = 8,55 %
4 En todennäiköisesti suosittelisi = 2,05 %
5 Ehdottomasti en suosittelisi = 0,95 %

Suosittelisin vähintään tietyin ehdoin/varauksin, tai olen jo suositellut: 97 %

Jaa tämä sivu sähköpostitse