Turkki

Turkki

Vieraanvaraisuutta, lämpöä, edullista lomanviettoa ja ripaus idän eksotiikkaa – tätä kaikkea on Lomamatkojen Turkki. Turkki tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia, halusitpa nauttia joutenolosta, seikkailla omin päin tai harrastaa aktiivisesti.

Turkki on Suomesta käsin järjestettävien valmismatkojen suosituimpia kohdemaita, monesta hyvästä syystä. Eteläisen Anatolian aurinkoiset rannat ovat jo varhaiskeväällä kutsuvat, kesän jälkeen lämpöä riittää pitkälle syksyyn ja kirkkaisiin vesiin on kiva pulahtaa. Suomalaisista pidetään Turkista, vanhempi sukupolvi pitää meitä jopa sukulaisinaan. Matkailijan kannalta kiva juttu on myös hintataso; Turkissa matkakassa riittää paljon pidemmälle kuin useimmissa Välimeren maissa.

Pinta-alaltaan laaja Turkki ulottuu Balkanilta aina Irakin ja Iranin rajoille asti. Anatolia Aasian puolella kattaa maasta suurimman osan ja se on suurelta osin vuoristoista seutua. Rantaviivaa Mustaltamereltä Välimerelle on yli 8 000 kilometriä. Korkeimman vuoren huippu Ararat kohoaa 5 137 kilometriin; sinne Nooan arkki aikoinaan rantautui. Ilmastoltaan varsinkin Välimeren rannikko on ihanteellinen matkailualue. Sateet tulevat marras-helmikuussa, kesän kuumuutta vilvoittavat tuulet ja vesi on lämmintä vielä lokakuussakin.

Istanbul
Istanbul on ainoa pääkaupunki, joka sijaitsee kahdella mantereella, Euroopassa ja Aasiassa. Vuonna 2010 Istanbul oli myös Euroopan kulttuuripääkaupunki. Nykyisen nimensä kaupunki sai vasta vuonna 1930, mutta sitä ennen käytössä ollut nimi Konstantinopoli tunnetaan toki edelleen meilläkin. Kaupunki oli kolmen mahtavan valtakunnan pääkaupunki lähes 1700 vuotta, Rooman ja Bysantin keisarikuntien sekä Osmannien valtakunnan, jonka perillinen nykyinen Turkki on.

Sultanahmetin puoli eli vanhakaupunki on tulvillaan nähtävää. Nähtävyydet ovat suuret sekä kooltaan että kulttuurimerkitykseltään. Topkapin palatsi, Pyhän Viisauden kirkko eli Hagia Sofia, Sininen moskeija ja monet muut suurenmoiset moskeijat kuten Rüstem Pashan moskeija maustebasaarin vieressä ovat vain pieni kärki nähtävyyksistä. Suurkaupunkiin ja entiseen pääkaupunkiin kuuluvat tietysti myös monen alan museot. Istanbulin vanha katettu basaari on lajissaan maailman suurimpia ja tarjoaa valtavan kirjon ostettavaa; tarjolla on mm. muutaman sentin helyjä, halpoja T-paitoja, edullisia nahkavaatteita ja matkamuistoja, mutta myös arvokoruja, upeita mattoja, taidetta jne.

Alanya
Alanya on aito turkkilainen kaupunki, joka tarjoaa matkailijalle kaikki lomapalvelut. Vanhat rakennukset uusien joukossa kertovat meille eksoottisesta menneisyydestä, samoin kapeat kauppakadut keskustassa. Nykyinen Alanya on kaunis lomakohde, joka tarjoaa vierailleen upeat hiekkarannat, vilkkaan yöelämän sekä nykyaikaisia hotelleja, ravintoloita, kahviloita, baareja ja diskoja. Perinteiset kylpylät houkuttelevat rentouttaviin kylpyihin ja hierontoihin, kauneushoitoihinkin loman aikana. Kaupungin keskustan ja sataman välissä on vilkas kävely- ja ostoskatualue lukemattomine kauppoineen, jotka myyvät käsitöitä, mattoja, vaatteita, nahkatuotteita, koruja ja jalokiviä. Ostettavaa riittää ja hyvä tinkijä tekee loisto-ostoksia edullisesti.

Kohteet ja lähdöt

Lisätietoa

Turkki
Turkin tasavallassa on noin 74 milj. asukasta, joista noin 4 miljoonaa asuu pääkaupungissa Ankarassa. Maan pinta-ala on 780 580 km².

Passi
Suomalaisturisti saa oleskella Turkissa viisumitta 90 päivää. Turkin viranomaisten määräysten mukaan Turkkiin matkaavan passin tulee olla voimassa 5 kuukautta Turkkiin saavuttaessa. 1.1.2015 alkaen maahan saapuvalla henkilöllä on oltava passissaan vähintään yksi tyhjä sivu Turkin viranomaisten maahantulo- ja maastapoistumisleimoja varten. Mikäli henkilön passissa ei ole tyhjää sivua viranomaisten merkintöjä varten, viranomaisilla on oikeus estää henkilön maahanpääsy.

Rahayksikkö 
Rahayksikkö on Turkin liira (TRY). Alanyassa ja Sidessä hyväksytään monissa paikoissa maksuvälineeksi myös eurot, rahaa ei kannata vaihtaa etukäteen.

Aikaero
Kellonaika on sama kuin Suomessa.

Uskonto
Noin 98 % turkkilaisista on muslimeja.

Kieli
Turkin virallinen kieli on turkki. Lomakohteissa pärjää englannilla ja saksalla, mutta osin myös suomen kielellä. 

Sääolosuhteet
Kesä on pitkä ja aurinkoinen, talvi taas lyhyt ja lauha. Lomakohteemme sijaitsevat Välimeren rannalla ja heinä-elokuussa lämpöä saattaa olla päiväsaikaan jopa yli +40 astetta. Keväällä ja myöhemmin syksyllä saattaa olla viileää, etenkin iltaisin.

Suodata hakutuloksia

Hakutulokset

Järjestä

(17)

Lähtö

Hinta

(1)

Kohteet

(3)

Matkatyyppi

(6)

Luokitus

(1)

Ateriat

(6)

Tilat ja palvelut

(2)

Kategoriat

(2)

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto

  • 7