Lomamatkojen Espanja

Espanja

Elämyksellinen Espanja

Maailman suosituimpiin matkailumaihin lukeutuva Espanja tarjoaa aurinkoisia rannikkoseutuja, uljaita vuoristomaisemia ja lumoavia kaupunkeja, joiden kulttuurissa on vaikutteita sekä idästä että lännestä.

Pääkaupunki Madrid sijaitsee Iberian niemimaan keskusylängöllä, mutta muuten asutus keskittyy enimmäkseen rannikkoseuduille. Espanjassa on runsaasti nähtävää ja maa on muun muassa taide- ja kulttuurielämältään erittäin rikas. Monet tuntevat kuvataitelijoista ainakin Picasson, Dalin ja Miron, vanhemmista kuvataiteilijoista taas Velàsquezin ja Goyan. Flamencomusiikilla ja -tanssilla on ihailijoita ympäri maailman. Kirjallisuuden merkkiteoksiin lukeutuu Don Quijote ja elokuvaohjaajista tunnetuimmat lienevät kansainvälisiäkin palkintoja keränneet Pedro Almodóvar ja Luis Buñuel.

Kohteet ja lähdöt

Lisätietoa

Espanja
Espanja on parlamentaarinen monarkia. Koillisessa maata rajoittaa Pyreneiden vuorijono ja etelässä Välimeren rannikon erottaa sisämaasta Sierra Nevadan vuoristo. Espanja on Venäjän ja Ranskan jälkeen Euroopan kolmanneksi suurin valtio. Espanjaan kuuluu miltei koko Iberian niemimaa Pyreneiltä Gibraltarin salmelle, Baleaarien ja Kanarian saaret sekä Afrikan pohjoisosassa sijaitsevat kaupungit Melilla ja Ceuta. Kokonaispinta-ala on 504 782 km². Vuoden 1978 perustuslaki jakaa Espanjan seitsemääntoista itsehallintoalueeseen (comunidades autónomas). Itsehallintoalueet jakautuvat yhteen tai useampaan maakuntaan (provincias), joita on yhteensä viisikymmentä. Asukkaita maassa on noin 45 miljoonaa, joista pääkaupungissa Madridissa asuu runsas 3 miljoonaa.

Uskonto
Valtaosa väestöstä (noin 94 % ) on roomalaiskatolisia.

Kieli
Virallinen kieli koko maassa on espanja (castellano); lisäksi alueittain katalaani, galicia ja baski. Lomakohteissa pärjää englannilla.

Aikaero
Aikaero Suomen aikaan on Manner-Espanjassa ja Baleaareilla –1 tunti, Kanariansaarilla –2 tuntia.

Rahayksikkö
Rahayksikkö on euro. Pankkiautomaatteja on suurimmissa kaupungeissa ja matkailijoiden suosimilla alueilla. Baleaareilla ja Kanariansaarilla yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineenä monissa liikkeissä, hotelleissa ja ravintoloissa ja niillä saa käteistä automaateista. Monissa paikoissa myös VisaElectron-kortilla voi nostaa rahaa omalta tililtä automaateista.

Sääolosuhteet
Välimeren ilmasto etelä- ja itärannikolla. Lämmintä ja kuivaa. Sisämaassa lämpötilat vaihtelevat enemmän eli talvet ovat kylmempiä ja kesät todella kuumia. Pyreneillä ja Atlantin rannikolla sataa enemmän ja ilmasto on viileämpi kuin muualla maassa. Kanariansaarilla on aina miellyttävä ilmasto ja vuotuinen lämpötilanvaihtelu on pieni; saaria kutsutaankin "Ikuisen kevään saariksi". Keskitalvella ympäröivä Atlantti tuo kuitenkin kosteutta ja viileyttä.


Suodata hakutuloksia

Hakutulokset

Järjestä

(17)

Lähtö

Hinta

(1)

Kohteet

(3)

Matkatyyppi

(6)

Luokitus

(2)

Ateriat

(4)

Tilat ja palvelut

(1)

Kategoriat

(2)

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto

  • 7