• Playa de las Americas

Playa de las Americas

Playa de las Americas kutsuu lomalle! Kanariansaaria ei suotta kutsuta onnellisten saariksi. Teneriffa on saarista suurin, ja sen etelärannikolla aurinko paistaa lähes vuoden jokaisena päivänä.

Kanariansaarten talvettomasta talvesta voi nauttia huoletta Playa de las Americasin aallonmurtajilla suojatuilla loivilla laavahiekkarannoilla, jotka sopivat myös lapsiperheille. Ne, joille uneliaat aurinkokylvyt ja raukea pulikointi eivät riitä, voivat vuokrata rannoilta polkuveneitä, lainelautoja ja kanootteja.

Merenrantaa seurailevalla, vilkkaalla kävelykadulla on kuhinaa ympäri vuorokauden. Se tarjoaa palveluja yhtälailla nälkään, janoon kuin huvitteluunkin. Katu yhdistää Playa de las Americasin pienestä kalastajakylästä tunnelmalliseksi lomakeskukseksi kasvaneeseen Los Cristianosiin, joka tunnetaan mm. hyvistä kalaravintoloistaan. Kävelykadun toinen pää ulottuu pohjoisessa olevaan Fañabeen uudempaan ja rauhallisempaan loma-alueeseen.

Lekottelun ja huvittelun vastapainoksi Americasin läheltä löytyy jylhiä patikointimaisemia eikä Las Cañadasin luonnonpuistoonkaan ole autolla pitkä matka.

Lue lisää kohdeoppaasta

Retket

Läntinen Teneriffa 35 € /henkilö

Tutustumme Teneriffan kiehtoviin kyliin ja kaupunkeihin! Matkaamme vuoristomaisemien ja pienten kylien kautta kohti pohjoisrannikkoa, ja pysähdymme tauolle Garachicon yläpuolelle näköalapaikalle. Kahvilan terassilta avautuu vaikuttava näkymä alas 1700-luvulla Teiden purkauksessa tuhoutuneeseen  ja uudelleen rakennettuun Garachicon kaupunkiin. Matka jatkuu Icod de los Vinosiin, jonka ylpeys on ikivanha, mahtava traakkipuu. Näet myös kauniin San Marcosin kirkkoaukion, ja saat maistelella liköörejä ja muita saaren omia tuotteita pienessä putiikissa. Icod de los Vinosista ajamme rannikolle Garachicoon, jossa teemme pienen kävelykierroksen. Vapaa-ajalla voi syödä lounasta vaikkapa jossain rantakadun ravintolassa.Garachicon jälkeen pysähdymme Mascaan, yhteen saaren kauneimmista kylistä. Tämä pieni ja idyllinen kylä sijaitsee rehevässä laaksossa pienellä harjanteella, jota ympäröivät jyrkät kallioseinämät. Kylässä on muutama ravintola, joiden terasseilta avautuu viehättävä näkymä alas laaksoon. Kahvitauon jälkeen lähdemme takaisin lomakohteeseemme kiemuraista vuoristotietä pitkin.

Kokopäiväretki. Hinta 35 € /aikuiset, 20 €/ lapset alle 12-v.

Teide 28 €/14 € /henkilö

Teide on Espanjan korkein vuori; 3718 metriä mpy. Matkalla Las Cañadasin luonnonpuistoalueen kuumaisemiin kuljemme karunkauniilta etelärannikolta läpi kanarianmäntymetsikön alpiiniselle vyöhykkeelle. Vanhan tulivuoren vajoama-alueella on vapaata aikaa ihailla luontoa lähempää ja kuunnella alueen hiljaisuutta. Puolipäiväretki (noin klo 8.30-14). Hinta 28 €/ aikuiset, 14 € lapset alle 12-v. Mikäli haluaa nousta aivan Teiden huipulle asti, lisäksi on varattava hissimaksu (26 €/13 €).

Ritariturnajaiset 55 € /henkilö

Vauhdikkaita ritariturnajaisia vietetään San Miguelin keskiaikaiseen tyyliin rakennetussa linnassa. Illan aluksi itse linnan kreivi toivottaa vieraat tervetulleiksi. Suuressa turnajaissalissa syödään illalliseksi vihanneskeittoa, kanaa ja porsaankyljyksiä. Ruokajuomana on vettä, limsaa ja viiniä.

 Katsomossa ryhmät saavat oman urhean ritarin kannustettavakseen − ja ritarit todella taistelevat omiensa puolesta viimeiseen hengenvetoon saakka! Ritarit ovat komeita ja ratsut uljaita. Taistelun tuoksinassa saatetaan ryöstää linnan neito ja hovinarrikin vierailee areenalla...

Kun voittaja on lopulta selvinnyt ja taistelu laantunut, voit tavata ritarit henkilökohtaisesti pyöreän pöydän ääressä. Turnajaisten jälkeen siirrytään linnan toiseen saliin, jossa esitetään upea, värikäs flamenco-show.

Kansainvälisen retken hinta on 55 € lapset alle 12-vuotta 27,50 € (sis. illallisen). Ilman illallista hinta 39 €/19,50 €.

Eläinpuisto Loro Parque 51,50 € /henkilö

Puerto de la Cruzissa sijaitseva Loro Parque on maailmankuulu, suuri ja monipuolinen eläinpuisto. Se on  laajentunut vuosien varrella, ja erilaisia esityksiä tulee jatkuvasti lisää. Puistossa on valtava määrä lintuja, eksoottisia kasveja, veikeitä merileijonia, sympaattisia delfiinejä, arvokkaita pingviinejä, mahtavia valaita ja paljon muuta! Akvaariossa voit tehdä tuttavuutta meren eläimien kanssa, ja tunnelissa kulkiessasi hait uivat ylitsesi. Pingviinit näet niiden omalla planeetallaan arktisissa oloissa.

Delfiinit, merileijonat, papukaijat ja valaat esiintyvät yleisölle omissa ohjelmissaan. Saat alueen  kartan ja esityksien ajat puistoon mennessäsi. Kun suunnittelet reittisi, ehdit katsomaan kaikki eläinten ohjelmanumerot. Puistossa kierrellessä ja esityksiä katsoessa kuluu  mukavasti monta tuntia. Välillä voit istahtaa juomaan tai syömään johonkin alueen useista baareista tai ravintoloista.

Retken hinta 51,50 €/aikuiset, 33 €/lapset 6-11-v ja 13 €/lapset 2-5-v.

Muut retket

• Sukellusveneretki 50 €/aikuiset, 45 € lapset alle 12-v., 30 €/ yli 60-v.
• Eripituisia meriretkiä, hinta retkestä riippuen 20-52 €
• Rock Story, korkeatasoinen show tarjoaa pop- ja rock-musiikkia rokin alkuajoista nykypäivään  45€
• Patikkaretki Mascan rotkoon 46 €

Kartta

Lähtökentät

 

Helsingistä 11.11.2017–17.2.2018

Norwegian Air lauantailento

Helsinki−Teneriffa eteläinen 11.20−15.45

Teneriffa eteläinen−Helsinki 16.35−00.50 (su)

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna).
Matka Etelä-Teneriffan lentoasemalta Playa de las Americasiin, Los Cristianosiin ja Costa Adejeen noin 17 km, ja Puerto de la Cruziin noin 90 km.

Hyvä tietää:  Norwegian

Lähtökaupunki/lentoasema
Lentoyhtiö: Primera Air (6F)
Lähtöpäivät 2017
Tiistailento
Jyväskylä 24.10.
Pori 31.10.
Lappeenranta 7.11.

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna).
Matka Pohjois-Teneriffan lentoasemalta Playa de las Americasiin, Los Cristianosiin ja Costa Adejeen noin 80 km, ja Puerto de la Cruziin noin 30 km.

Ateriat Primera Airin lennolle 26 € (meno–paluu)
Lämmin ateria 13 €/aikuinen ja 7 €/2-11-vuotias per suunta.

Hyvä tietää:  Primera Air

 

 

 

 

Jaa tämä sivu sähköpostitse