Otsikko
Israel

Israel

Israel on kooltaan pieni, mutta tarjonnaltaan uskomattoman suuri maa. Kuollutmeri, Tiberias, Kapernaum, Nasaret, Jaffa, Jerusalem... tuttuja nimiä kaikki! Tulet yllättymään siitä mitä kaikkea tämä dynaaminen ja moderni maa tarjoaa.

Israelin eri osissa maisemat ja luonto vaihtelevat uskomattoman paljon. Kiinnostavimmat historialliset kohteet liittynevät Jerusalemiin ja Galileaan, Genesaretinjärven tuntumaan. Myös Välimeren rannalla on hienoja muistoja menneestä kuten roomalaisaikainen Kesarea ja Jaffan kuvankaunis vanhakaupunki.

Hienojen hiekkarantojen Eilat on karunkauniin autiomaan ympäröimä nuori, nopeasti kasvava ja siisti lomakohde ja Israelin portti Intian valtamerelle.

Kohteet

Retket

Jerusalem

Jerusalem on kuin kaksi erilaista kaupunkia: vanhaankaupunkiin ovat jättäneet jälkensä niin roomalaiset, bysanttilaiset, ristiretkeläiset kuin ottomaanitkin kun taas viimeisen sadan vuoden aikana rakennettu Länsi-Jerusalem on kuin mikä tahansa eurooppalainen suurkaupunki. Täällä vanhan ja uuden kohtaaminen ja yhteen punoutuminen on aistittavissa ehkä paremmin kuin missään muualla Israelissa. Matka Eilatista Jerusalemiin kestää taukoineen noin 5 tuntia, perillä ollaan noin 5 tuntia. Kävelemme yhdessä vanhankaupungin alueella ja käymme bussilla mm. näköalapaikalla. Menomatkalla on noin puolen tunnin pysähdys Kuolleellamerellä.

Kokopäiväretki (noin klo 5.30-21.30). Hinta 85 €/aikuiset, 65 €/ lapset alle 12-v .

Retken voi varata jo Suomessa ennen matkaa.

Tarunhohtoinen Petra

Ajamme Jordanian rajalle ja sieltä edelleen Wadi Rumin hiekkaerämään halki Petraan (n. 3 t), joka on Unescon maailmanperintökohde. Jo ennen ajanlaskumme alkua osittain kallioon hakattu kaupunki on kuin ulkoilmamuseo, turvassa vuorten sylissä. Roosan sävyissä hehkuvan pylväsjulkisivun takaa avautuu muinaisten nabatealaisten luolakaupunki amfiteattereineen. Teemme kävelyretken Petran rauniokaupungin alueella ja sieltä lounasravintolaan, mikä on liikuntarajoitteisille raskas osuus. Kokopäiväretki  (noin klo 6-19 liikenteestä ja rajamuodollisuuksista riippuen). Hyvät kengät mukaan, talvikuukausina on hyvä olla myös lämpimät vaatteet.

Hinta 265 €/aikuiset, 220 €/lapset alle 12-v. Huom! Rajanylitysmaksu 50 € sisältyy hintaan. Retken hintaan sisältyy myös buffetlounas (ei ruokajuomia).Retken voi varata jo Suomessa ennen matkaa.

Kaupunkikierros ja observatorio

Kierrämme bussilla kaupunkia ja käymme molemmilla rajoilla, sekä Egyptin että Jordanian. Mahdollisuuksien mukaan piipahdamme myös maustekaupassa. Retkellä saa hyvän kuvan eilatilaisten elämästä sekä vinkkejä lomapäivien aktiviteeteiksi: näemme pääkadun tarjoamat palvelut, teollisuusalueen kauppoineen, asuinalueita, sairaalan ja kouluja. Keskustasta suuntaamme sen eteläpuolella sijaitseville rannoille, joilla on suosittuja nähtävyyksiä kuten delfiiniriutta, koralliranta ja kamelisafaritila. Vierailemme myös kaupungin päänähtävyydellä, merenalaisessa observatoriossa, jossa voi nähdä mm. kilpikonnia, haikaloja ja muita Punaisenmeren asukkaita. Retken kesto noin klo 11-16. Hinta 55 €/ aikuiset, 45 €/ lapset alle 12-v., sis. kevyen lounaan observatoriossa.

Retki maksetaan kohteessa euroilla, tarvittaessa myös sekeleillä tai Yhdysvaltain dollareilla. Luottokortilla maksettaessa retken hinta voi olla jopa 7% korkeampi. 

Punaisenmeren risteily

Kokoontuminen Eilatin satamassa, josta laiva lähtee klo 11 ja palaa takaisin satamaan klo 15. Merellä uimatauko. Hinta 45 €/ aikuiset, 35 €/lapset alle 12-v. Hinta sisältää grillilounaan ja ruokajuomaksi veden.

Retki maksetaan kohteessa euroilla, tarvittaessa myös sekeleillä tai Yhdysvaltain dollareilla. Luottokortilla maksettaessa retken hinta voi olla jopa 7% korkeampi.

Jeeppisafarit

Lisäksi mahdollisuus osallistua kansainvälisille jeeppisafareille, joissa opastus englanniksi tai venäjäksi. Ohjelmassa esim.

  • Eilatin vuoriston kolmen tunnin auringonlaskusafari 32 €/28 €
  • Timnan puisto neljässä tunnissa 42 €/38 € + 33 NIS puiston sisäänpääsymaksu maksetaan käteisellä
  • Hai Bar luonnonpuisto neljässä tunnissa + 46 NIS/ 22 NIS puiston sisäänpääsymaksu maksetaan käteisellä
  • Punainen kanjoni neljän tunnin aamusafari 42 €/38 €

Kysy lisää oppaalta.