• Rooman kaupunkiloma

Rooman kaupunkiloma

Ikuinen kaupunki, Italian pääkaupunki - seitsemän kukkulan kaupunki, jonka perustivat naarassuden kasvattamat veljekset. Ei ihme, että Rooma on yksi Euroopan suosituimmista matkakohteista. Lukuisine antiikin monumentteineen, kirkkoineen ja muine huikeine nähtävyyksineen se valloittaa miljoonia kävijöitä vuosittain ja kaupungin historiallinen keskusta onkin Unescon maailmanperintökohde.

 

Matkaohjelma:

Perjantai: Helsinki-Rooma
Finnairin aamulento Helsingistä Roomaan. Tutustumme kiertoajelulla suomea puhuvan oppaan johdolla tähän seitsemälle kukkulalle rakennettuun lähes kolmetuhatta vuotta vanhaan ikuiseen kaupunkiin, joka suorastaan vilisee maailmankuuluja nähtävyyksiä. Ajamme aluksi suoraan kaupungin sydämeen Tiber-joen rantaan, josta kävelemme Piazza Navonan aukiolle, jota kutsutaan myös roomalaisten olohuoneeksi. Pistäydymme myös vilkkaalla Campo dei Fiorin torilla. Jatkamme kiertoajelua bussilla, jonka aikana ohitamme ja näemme mm. Vatikaanin ja Pietarin kirkon valtavan kupolin, Circus Maximuksen, Via Veneton kuuluisan ostoskadun ja paljon muuta. Käymme myös ihailemassa Capitolium kukkulalta avautuvaa näkymää yli antiikin Rooman. Kiertoajelun aikana pidämme aamiaistauon. Kierroksen jälkeen on aikaa omatoimisiin tutustumisretkiin.

Lauantai: Rooma
Aamiainen hotellissa. Tutustumme aamupäivän aikana suomea puhuvan oppaan johdolla Rooman antiikin ajan tärkeimpiin kohteisiin eli Forum Romaniumiin, Palatinus-kukkulaan sekä Colosseumiin. Historiaa alkaa elää Palatinuksella kun kurkistamme Augustuksen ja Livian kotiin, käymme keisari Domitianuksen ruokasalissa sekä Tiberiuksen palatsissa. Jatkamme kävellen antiikin sydämessä Forum Romanumilla, jossa läntisen maailman historiankulku pitkälti saneltiin, sillä se oli Rooman valtakunnan hallintokeskus. Näemme siellä triumfikaaret, temppelit sekä senaatin talon, jonka perusti aikanaan itse Julius Caesar. Myös puhujakoroke, josta keisari Augustukselta kävi käsky verollepanosta, on edelleenCapitoliumin kukkulan rinteessä. Colosseumissa gladiaattorit taistelivat keisareiden järjestamissä huvituksissa elämästä ja kuolemasta hurjilla aseillaan saaden roomalaisyleison hurmioon. Kierroksen jälkeen koko päivä aikaa tutustua omatoimisesti kaupungin lukuisiin historiallisiin nähtävyyksiin.

Sunnuntai: Rooma
Aamiainen hotellissa. Koko päivä aikaa omatoimisiin tutkimusretkiin ja nähtävyyksien lista Roomassa on lähes loputon.

Maanantai: Rooma-Helsinki
Aamiainen hotellissa. Päivällä on vielä hyvää aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin tai vaikkapa ostoksille. Rooma on kuuluisa ostoskaupunki ja Milanon ohella italialaisen muodin keskus. Täällä voi ostokassinsa täyttää tunnettujen muotihuoneiden vaatteilla, laukuilla, kengillä ja koruilla, mutta mielenkiintoisimpia ostospaikkoja saattavat olla pienet paikalliset putiikit. Espanjalaiset portaat ovat kaupungin ostosalueen keskipiste ja tunnettuja ostokatuja ovat mm. Via del Corso, Via Condotti ja Via Nazionale. Iltapäivällä kuljetus lentoaemalle, suomea puhuva opas tulee mukaan kentälle. Iltalento Helsinkiin.

 

 

Lähtöpäivät

Suodata hakutuloksia

Hakutulokset

Järjestä

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto

  • 3