• Wienin kaupunkiloma

Wienin kaupunkiloma

Suurten säveltäjien, wienervalssin ja suklaisen Sacherkakun kotikaupunki huokuu keisarillista loistoa, jota on vaikea uskoa todeksi. Musiikin suurista nimistä mm. Mozart, Beethoven ja Strauss ovat asuneet kaupungissa. Habsburgien suvun keisarilliset palatsit Belvedere, Hofburg ja Schönbrunn sekä Stephansdomin katedraali ovat maailmankuuluja nähtävyyksiä. Kahvilakulttuuri kukoistaa, ostosmahdollisuuksia, museoita ja taidenautintoja on laidasta laitaan, hienoja viheralueita vaelteluun ja paljon muuta! Harvassa kaupungissa nykyisyys sulautuu menneisyyteen yhtä vaivattomasti kuin Wienissä.

 

 

Katso tarkemmat matkaohjelmat: 9.9., 17.10., 21.10.

 

Matkaohjelma  9.9. ja 21.10. lähdöillä

Perjantai
Finnairin aamulento Helsingistä Wieniin. Tutustumme suomea puhuvan oppaan johdolla kiertoajelulla kaupunkiin ja näemme bussista käsin monet kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä mm. uusgoottilaisen raatihuoneen, Itävallan kansallisteatterin, antiikin Kreikan ja uusklassiseen tyyliin tehdyn parlamenttitalon, saksankielisen maailman suurimman ja vanhimman yliopiston, maailmankuulun Wienin sinfoniaorkesterin kotisalin, josta uuden vuoden konsertit lähetetään sekä oopperatalon, joka vihittiin käyttöön Mozartin oopperalla Don Giovanni. Kierroksen aikana pidetään lounastauko. Kiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin ja loppupäivä vapaa omiin tutkimusretkiin.

Lauantai
Aamiainen hotellissa. Teemme suomea puhuvan oppaan kanssa kävelykierroksen Ringstrassen eli kehätien sisään jäävässä vanhassa kaupungissa, joka on myös vilkas ostos- ja illanviettopaikka. Täällä sijaitsee mm. goottilainen Stephansdomin katedraali, jonka rakennustyöt alkoivat jo 1100-luvulla, mutta valmiiksi se saatiin vasta neljäsataa vuotta myöhemmin. Sen kattoa koristaa peräti 230 000 mosaiikista tehtyä tiiltä. Hofburgin keisarillinen palatsi on varmasti yksi Wienin tunnetuimmista nähtävyyksistä ja täältä käsin Habsburgit hallitsivat itävaltaa 1200-luvulta aina vuoteen 1917, jolloin Itävallasta tuli tasavalta. Kierroksen jälkeen on koko päivä aikaa tutustua omatoimisesti kaupunkiin. Tunnettuja ostoskatuja ovat vanhassa kaupungissa sijaitsevat Kärntner Strasse, Graben ja Kohlmarkt. Kaupungin pisin ostoskatu Mariahilferstrasse alkaa vanhan kaupungin laidalta. Persoonallisimmat putiikit löytyvät nuorekkaasta ja värikkäästä Neubaun kaupunginosasta. 

Sunnuntai
Aamiainen hotellissa. Koko päivä aikaa omiin tutustumisretkiin. Wieniläiset kahvilat ovat käsite ja osa kaupunkilaisten jokapäiväistä elämää. Ravintolatarjontaa löytyy aina perinteisistä itävaltalaisista Heurigen-viinituvista trendikkäisiin gourmet-ravintoloihin. Wien on yksi Euroopan kansainvälisimmistä kaupungeista ja myös etnisten ravintoloiden tarjonta on runsasta. Wienin museokokoelma, palatsit ja taidegalleriat hakevat vertaistaan koko maailmassa ja niissä on mahdollista tutusta varsinkin kaupungin suuruuden aikoihin. Musiikin ystävien pakollisiin kohteisiin kuuluu Mozartin kotitalossa sijaitseva museo, missä hän sävelsi mm. Figaron häät. Romantiikannälkäinen tekee kaupunkikierroksensa Fiakerilla – wieniläisillä hevosrattailla – ja lapsenmielinen vierailee Praterin huvipuistossa, jonka maailmanpyörä on rakennettu jo 1800-luvun lopulla. Luonnonystävän päiväohjelmaan sopivat esimerkiksi Belvederen kartanon upea puisto, kaupungin laitamilla sijaitsevat vaellusmaastot Wienerwald ja Lainzer Tiergarten sekä Donauinsel-saari, johon voi tutustua pyöräillen ja jossa voi pulahtaa myös Tonavaan uimaan.

Maanantai
Aamiainen hotellissa. Päivällä on vielä hyvin aikaa tutustua kaupunkiin ja tehdä vaikkapa viime hetken ostoksia. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, suomea puhuva opas tulee mukaan kentälle. Finnairin iltalento Helsinkiin.

Tähän matkaan sisältyy kävellen tehtäviä kiertokäyntejä. Osa reiteistä sisältää mukulakivikatuja tai muuten epätasaisia pintoja sekä portaita, joten matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Tavanomainen liikuntakyky ja peruskunto riittävät kävelyosuuksille.

 

Matkaohjelma 17.10. lähdöllä

17.10. maanantai: Helsinki-Wien (kiertoajelu, omaa aikaa)
Finnairin aamulento Helsingistä Wieniin. Tutustumme kaupunkiin kiertoajelulla suomenkielisen oppaan johdolla ja näemme bussista käsin monet kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä mm. uusgoottilaisen raatihuoneen, Itävallan kansallisteatterin, antiikin Kreikan ja uusklassiseen tyyliin tehdyn parlamenttitalon, saksankielisen maailman suurimman ja vanhimman yliopiston, maailmankuulun Wienin sinfoniaorkesterin kotisalin, josta uuden vuoden konsertit lähetetään sekä oopperatalon, joka vihittiin käyttöön Mozartin oopperalla Don Giovanni. Kiertoajelun jälkeen majoittuminen hotelliin, jonka jälkeen päivän ohjelma on vapaa.

18.10. tiistai: Wien (omaa aikaa)
Aamiainen hotellissa ja päivä vapaata ohjelmaa. Monet Wienin upeista nähtävyyksistä sijaitsevat Ringstrassen eli kehätien sisään jäävässä vanhassa kaupungissa, joka on myös vilkas ostos- ja illanviettopaikka. Täällä sijaitsee mm. goottilainen Stephansdomin katedraali, jonka rakennustyöt alkoivat jo 1100-luvulla, muitta valmiiksi se saatiin vasta neljäsataa vuotta myöhemmin. Sen kattoa koristaa peräti 230 000 mosaiikista tehtyä tiiltä. Hofburgin keisarillinen palatsi on varmasti yksi Wienin tunnetuimmista nähtävyyksistä ja täältä käsin Habsburgit hallitsivat Itävaltaa 1200-luvulta aina vuoteen 1917, jolloin Itävallasta tuli tasavalta. Tunnettuja ostoskatuja ovat vanhassa kaupungissa sijaitsevat Kärntner Strasse, Graben sekä Kohlmarkt ja kaupungin pisin ostoskatu Mariahilferstrasse alkaa sen laidalta. Persoonallisimmat putiikit löytyvät nuorekkaasta ja värikkäästä Neubaun kaupunginosasta. Wieniläiset kahvilat ovat käsite ja osa kaupunkilaisten jokapäiväistä elämää. Ravintolatarjontaa löytyy aina perinteisistä itävaltalaisista Heurigen-viinituvista trendikkäisiin gourmet-ravintoloihin.

19.10. keskiviikko: Wien (omaa aikaa)
Aamiainen hotellissa ja päivä vapaata ohjelmaa. Wienin museokokoelma, palatsit ja taidegalleriat hakevat vertaistaan koko maailmassa ja niissä on mahdollista tutusta varsinkin kaupungin suuruuden aikoihin. Musiikin ystävien pakollisiin kohteisiin kuuluu Mozartin kotitalossa sijaitseva museo, missä hän sävelsi mm. Figaron häät. Klassisen musiikin perintö on vahva, joten Musikverein ja Konzerthaus konserttitalojen ohjelmassa riittää valinnanvaraa ja kaupungista löytyy myös kolme oopperaa. Romantiikannälkäinen tekee kaupunkikierroksensa Fiakerilla - wieniläisillä hevosrattailla - ja huvipuistossa viihtyvä vierailee Praterissa, jonka maailmanpyörä on rakennettu jo 1800-luvun lopulla. Luonnonystävän päiväohjelmaan sopivat esimerkiksi Belvederen kartanon upea puisto, kaupungin laitamilla sijaitsevat vaellusmaastot Wienerwald ja Lainzer Tiergarten sekä Donauinsel-saari, johon voi tutustua pyöräillen ja jossa voi pulahtaa myös Tonavaan uimaan.

20.10. torstai: Wien (omaa aikaa)
Aamiainen hotellissa ja päivä vapaata ohjelmaa. Tutustumisen arvoinen kohde on upea Schönbrunnin 1700-luvulla valmistunut keisarinlinna, joka oli Habsburgin suvun kesäpalatsi. Huoneita tässä ehkä Wienin tunnetuimmissa nähtävyydessä on jopa 1411. Mozart esiintyi täällä ensi kerran kuninkaallisille ja monet muistavat varmasti Sissi-elokuvat kulissinaan tämä linna. Wienin puistoista kenties komein on vuonna 1862 avattu Kaupunginpuisto eli Stadtpark, joka on tunnettu patsaista ja monumenteista, joista tunnetuin on Johan Straussin kultainen muistomerkki. Mielenkiintoinen päiväretkikohde on noin 80 kilometrin päässä Tonavan rannalla sijaitseva Krems. Tämän viinitarhojen keskellä sijaitsevan pikkukaupungin hyvin säilynyt historiallinen keskusta on yksi Euroopan kauneimmista ja kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon. Slovakian pääkaupunki Bratislava ja sen historiallinen vanhakaupunki on myös helposti tavoitettavissa junalla noin tunnissa tai vaikkapa kantosiipialuksella Tonavaa pitkin.

21.10. perjantai: Wien (omaa aikaa)-Helsinki
Aamiainen hotellissa. Päivällä on vielä hyvin aikaa tutustua kaupunkiin ja tehdä vaikkapa viime hetken ostoksia. Iltapäivällä kuljetus lentokentälle, suomalainen opas tulee mukaan lentoasemalle. Finnairin iltalento Helsinkiin.

Lisätietoa Wienistä (matkanjärjestäjä ei vastaa sivun sisällöstä):
www.wien.info/en

Lähtöpäivät

Suodata hakutuloksia

Hakutulokset

Järjestä

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto

  • 3