Kroatia

Kroatia

Kroatian rannikkoa huuhtovat eteläisen Euroopan puhtaimmat ja kirkkaimmat vedet. Rannikkoviivaa koristavat hyvin säilyneet historialliset pikkukaupungit ja niiden edustoilla lepäävät vehreät saaret. Sisämaan vuoristoseudut suojaavat rannikkoa ja täydentävät maan kauneuden. Tähän upeaan maisemaan kun lisätään paikallisten ihmisten vilpitön ystävällisyys ja kiireetön elämänmeno, ei ole ihme, että moni suomalainenkin on menettänyt sydämensä Kroatialle. Tutustu ja löydä unelmien Kroatia!

Lue lisää kohdeoppaasta

Kohteet ja lähdöt

Lisätietoa

Kroatia
Kroatia sijaitsee Adrianmeren itärannikolla, entisen Jugoslavian alueella. Kroatia julistautui itsenäiseksi Jugoslaviasta Slovenian tavoin vuonna 1991, minkä jälkeen serbien johtama liittoarmeija julisti sodan molemmille valtioille. Slovenian sota jäi lyhyeksi, mutta Kroatian sota loppui virallisesti vasta joulukuussa 1995 Daytonin rauhansopimukseen. Maasta tuli Euroopan unionin jäsen 1.7.2013. Kroatiassa on asukkaita on noin 4,3 miljoonaa, joista pääkaupungissa Zagrebissa asuu lähes 800 000.

Matkustusasiakirjat
Kroatian valtion virallisen kannan mukaan Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin, joka on voimassa 3 kuukautta maasta poistumisen jälkeen (EU-jäsenyydestä huolimatta).

Aikaero
Aikaero Suomen aikaan on –1 tunti.

Rahayksikkö
Kroatian rahayksikkö on kuna (HRK). Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineenä ja niillä voi nostaa rahaa pankkiautomaateista.

Kieli
Maan virallinen kieli on kroatia. Lomakohteissa selviää myös englannilla ja saksalla.

Uskonto
Kroatialaisista noin 88 % on roomalaiskatolisia ja noin 4,4 % ortodokseja. Vähemmistöuskonnoista suurin on islam. Runsas 5 % väestöstä ei kuulu mihinkään uskontokuntaan.

Sääolosuhteet
Rannikolla vallitsee tyypillinen Välimeren ilmasto: keväällä sää on epävakainen, kesäisin on kuumaa ja kuivaa, syksy on lempeän lämmin, talvi on leuto ja kostea. Sisämaan ylängöillä ja vuoristossa sää on viileämpää. Merivesi pysyy lämpimänä pitkälle syksyyn.

Suodata hakutuloksia

Hakutulokset

Järjestä

(17)

Lähtö

Hinta

(1)

Kohteet

(3)

Matkatyyppi

(6)

Luokitus

(5)

Ateriat

(7)

Tilat ja palvelut

(1)

Kategoriat

(2)

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto

  • 7