Pafos

Pafos

Pafos on historiaa henkivä nykyaikainen lomakaupunki, jonka rosoista rantaviivaa rytmittävät pienet vilvoittavat poukamat ja taustalla horisonttiin piirtyy Troodos-vuoristo metsineen.

Pafos on kuin suuri ulkoilmamuseo ja kaupunki kuuluukin Unescon maailmanperintökohteisiin. Alueella on asuttu vuosituhansia; jo kauan ennen kuin Paavali kastoi ensimmäisiä saarelaisia kristinuskoon roomalaishallinnon aikana vuonna 45, syntyi turkoosin meren kuohuista rakkauden ja kauneuden jumalatar Afrodite. Pafosta on rakennettu antiikin ajoista asti kerroksittain aina uusien tuulien myötä. Kaupungissa ja sen laitamilla onkin runsaasti historiallisia ja arkeologisia aarteita, joita voi ihastella vaikka yksi kerrallaan rantariemujen lomassa.

Kevät on Pafoksella kaunista ja mukavan rauhallista aikaa. Kesällä matkailijoiden suosiman Ala-Pafoksen tavernat, kuppilat ja baarit täyttyvät ja vilkas sesonki jatkuu pitkälle syksyyn. Idyllinen satama on elämän keskus, jonne on iltahämyssä helppo suunnistaa sen kupeessa kohoavaa, upeasti valaistua linnoitusta seuraten. Parin kilometrin päässä sijaitseva Ylä-Pafos on kyproslainen keskusta, jonka pikkupuodeissa ja kauppahallissa on mukava poiketa. Luonnon ystävä voi vaikka pakata eväskorin ja lähteä piknikille joko lähimaastoon tai rantakalliolle.

Lue lisää kohdeoppaasta

Hotellit

Alk. 1169 € 1

Alexander The Great

Kypros, Pafos

Alk. 749 € 2

Avanti

Kypros, Pafos

Alk. 979 € 3

Huoneistohotelli Akti Beach Village

Kypros, Pafos

Alk. 599 € 4

Avanti Holiday Village

Kypros, Pafos

Alk. 659 € 5

Dionysos

Kypros, Pafos

Alk. 569 € 6

Anemi

Kypros, Pafos

Alk. 599 € 7

Kissos

Kypros, Pafos

Alk. 549 € 8

Kefalonitis

Kypros, Pafos

Kartta

Lentotiedot

Alustavat lentoaikataulut

Lähtöpäivät ja -paikkakunnat alla.
Kohteet Pafos ja Limassol

Tiistailento/ kevät 2015 maakunnista
Suomi–Pafos klo 07.00–11.45
Pafos–Suomi klo 12.45–17.20

Sunnuntailento/ syksy 2015 maakunnista
Suomi–Pafos klo 07.00–11.45
Pafos–Suomi klo 12.45–17.20

Huom! Lähtö- ja paluuajat vaihtelevat paikkakunnittain.
Konetyyppi Boeing 737.

Ajat ovat paikallisaikoja. Kyproksella on sama kellonaika kuin Suomessa.
Mikäli lentoaikataulu muuttuu varauksenne jälkeen,
Lomamatkat toimittaa uuden lentolipun

Ilmoittautuminen lentoasemalla viimeistään 2 tuntia ennen koneen lähtöä.
Lentoaika noin 4,5 tuntia.

Lisämaksusta

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 €/hlö (etukäteen varattuna).
Matka lentoasemalta Pafoksen hotelleihin kestää noin 20 min (noin 15 km) ja Limassolin hotelleille noin 45 min (noin 65 km) liikenteestä riippuen.

Ateriat Primera Airin lennolle 26 €/aik.hlö (meno–paluu)
Lämmin ateria 26 €/aikuinen ja 13 €/2–14-vuotias.

 

Lähtökaupunki
Tiistailento
Lähtöpäivät kevät 2015
Primera Air
Kokkola 7.4.
Joensuu 14.4.
Jyväskylä 21.4.
Lappeenranta 28.4.
Lähtökaupunki
Sunnuntailento
Lähtöpäivät syksy 2015
Primera Air
Lappeenranta 20.9.
Joensuu 27.9.
Vaasa 4.10.
Joensuu 11.10.
Kuopio 18.10.
Jyväskylä 25.10.

Retket

Pafos ja lähiympäristö

Aloita lomasi leppoisasti lomakaupunkiisi tutustuen! Retkellä näet ja kuulet monia mielenkiintoisia asioita Pafoksesta ja sen lähiympäristöstä. Aloitamme retkemme pienestä makeistehtaasta, jossa saamme maistella perinteisiä paikallisia lukumimakeisia. Matkalla vilkaaseen satamaan pistäydymme hetkeksi maanalaiseen katakombiin. 

Tutustumme myös satamaan, jossa sijaitsee suurin osa Pafoksen historiallisista löydöksistä, samoin kuin parhaimmat tavernat. Yläpafoksen värikkäässä basaarissa voi myös tehdä mukavia löytöjä. Käymme maistamassa saaren viiniä Commandariaa. Viininmaistiaisten jälkeen ajelemme banaaniviljelysten läpi lähimaaseudulle ja matkalla opas kertoo vähän enemmän saaresta ja sen asukkaista.  Hinta noin 20 €, lapset -50 %.

Retken voi varata jo Suomessa ennen matkaa.

Pääkaupunki Nikosia ja vuoristo

Näe saaren monipuolisuus, kaupungit ja jylhä Troodosvuoristo!  Käymme aluksi saaren suojelijan Afroditen syntymäpaikalla.  Sinisen Välimeren rantaa myötäillen ajamme Limassolin läpi Khirokitian kylään, missä halukkaat voivat käydä kahvilla tai virkistävällä juomalla. Matkamme jatkuu kohti pääkaupunkia Nikosiaa. Siellä on mahdollisuus poiketa Turkin miehittämällä puolella (passi mukaan, ostoksia rajoitetusti). Oppaan mukana voi vierailla kaupungin mielenkiintoisessa museossa tai käyttää aikansa ostoksiin vanhan kaupungin pienissä putiikeissa.

Nikosiasta jatkamme kohti saaren sydäntä - Troodosvuoristoa. Matkalla sinne näemme kuvankauniita vuoristokyliä, ja kuulemme kylien perinteistä, vuoriston eläimistä ja kasveista ja saaren asukkaiden tavoista. Pysähdymme Troodos-aukiolla, joka vuoriston keskus ja sieltä ajamme hedelmäkylien ja viininviljelysten läpi vuoriston ehkäpä kauneimpaan kylään Omodokseen. Kylässä on  vanha mielenkiintoinen viininpuristamo, jossa käymme yhdessä. Omodoksessa on myös omaa aikaa kierrellä kylän pienillä kujilla, ja halukkaat saavat maistaa Omodoksen Commandaria-viiniä.  Lounasmahdollisuus (lisämaksusta). Hinta noin 36 €, lapset -50 %.

Retken voi varata jo Suomessa ennen matkaa.

Jaa tämä sivu sähköpostitse