Malta

Malta

Malta saari sijaitsee keskellä kirkkainta Välimerta, noin 90 kilometriä Sisiliasta etelään. Malta on monipuolinen matkakohde, jonka rannikolla satamat ja pienet hiekkarannat vuorottelevat kivisten poukamien kanssa. Malta tunnetaan pitkästä historiastaan, joka näkyy kalkkikivisissä temppeleissä, palatseissa ja eri aikakausilta periytyvissä satamissa. Saarella on pistäytynyt vierailijoita ja valloittajia jo tuhansia vuosia sitten. Merkittävimpiä valloituksia ovat olleet arabialaisten, johanniittaritarien ja brittiläisten miehitykset. Arabialaiset vaikutteet loivat pohjan maltan kielelle, Johanniittaritarit saivat saaren taiteet ja kulttuurin kukoistamaan ja britit toivat saarille demokraattisen hallinnon. Britit jättivät oikeuskäsitysten lisäksi saarelle myös vasemmanpuoleisen liikenteen ja maan toisen virallisen kielen, englannin.

Malta on kooltaan erittäin pieni valtio, jonka saarista vain Malta, Gozo ja Comino ovat asuttuja. Muut saaret, Fifla, Cominotto ja St. Paul ovat asumattomia. Maltan pääkaupunki on Valletta, mutta suurin kaupunki on Sliema, jonka vieressä sijaitsevat St. Julian’s ja Paceville.

Ilmasto on täällä tyypillinen Välimeren ilmasto. Kesäiset päivät ovat kuumia ja kuivia, ja talvet leutoja. Kesän kuumuuteen apua tuo vilvoittava merituuli. Maltalla sataa harvoin ja aurinkoisesta rantaelämästä voi nauttia pitkälle syksyyn.

Maltalla voi aktiivinen lomailija harrastaa jotain uutta vaikka jokaisena lomapäivänä. Saarilla voi muun muassa harrastaa ratsastusta, kalliokiipeilyä, golfia, purjehtimista, sukeltamista ja vesiurheilulajeja. Saaristoa ympäröivissä kirkkaissa vesissä sukeltajat voivat pistäytyä merenalaisessa paratiisissa.

Saarilla on paljon upeita retkikohteita ja liikkuminen on helppoa. Eri retkikohteissa voi nauttia niin kulttuurista, taiteesta kuin luonnonnähtävyyksistä.

Maltan neitseellinen luonto ja vaikuttavat maisemat ovat monelle tuttuja televisiosta ja elokuvista. Muun muassa sellaiset kassamagneetit kuten GladiaattoriTroija ja hittisarja Game of Thrones on kuvattu ainakin osittain Maltalla. Game of Thronesista tuttuja maisemia tarjoavat Maltalla muun muassa Gozon, Valletan ja Rabatin alueet.

Kohteet ja lähdöt

Lentotiedot

Alustavat lentoaikataulut 2017

Maakuntakentiltä lentoyhtiö Primera Air

Suomi-Malta 8:25-12:00

Malta-Suomi 13:00-18:30

Huom! Lähtö- ja paluuajat vaihtelevat paikkakunnittain. Aikataulut suuntaa-antavia. Konetyyppi Boeing 737.

Ajat ovat paikallisaikoja. Aikaero Suomeen –1 tunti. Mikäli lentoaikataulu muuttuu varauksenne jälkeen, Lomamatkat toimittaa uuden lentolipun. Tarkista lähtöaika lentolipustasi! Ilmoittautuminen lentoasemalla viimeistään 2 tuntia ennen koneen lähtöä.

Lähtökaupunki Päivä
Pori 5.4.
Joensuu 12.4.
Kuopio 19.4.
Jyväskylä 26.4.
Rovaniemi 3.5.

Lisämaksusta

Lentokenttäkuljetus lentoasema–hotelli–lentoasema 12 € /hlö (hinta etukäteen varattuna). 

Ateria lennolle 13 € /suunta
Lämmin ateria 13 € /aikuinen /suunta ja 7 € /2-11 -vuotias /suunta.

Suodata hakutuloksia

Hakutulokset

Järjestä

(17)

Lähtö

Hinta

(2)

Kohteet

(3)

Matkatyyppi

(6)

Luokitus

(2)

Ateriat

(6)

Tilat ja palvelut

(2)

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto

  • 7