Portugali

Portugali

Portugali on suosittu ja monipuolinen matkakohde Euroopan lounaiskulmassa. Vanha matkailumaa, golfista, korkkitammesta, madeira- ja portviineistä tunnettu. Portugali tarjoaa paljon matkailijalle; aktiiviselle liikkujalle, kulttuurin ystävälle, luontoharrastajalle ja tietysti myös rantalomalaiselle. Portugalilaiset toivottavat myös lapset lämpimästi tervetulleiksi.

Manner-Portugalin lisäksi maahan kuuluvat Azorien saariryhmä ja Madeira, molemmat itsehallinnollisia alueita. Azorit ovat Atlantilla mantereelta länteen sijaitseva, yhdeksästä saaresta koostuva ympärivuotinen matkakohde. Meille ehkä tutumpi Madeira sijaitsee hieman etelämpänä Atlantilla ja siihen kuuluu myös pääsaaren vieressä sijaitseva hienorantainen Porto Santo.

Kohteet ja lähdöt

Lisätietoa

Portugali
Portugali sijaitsee Iberian niemimaalla. Pohjoisessa ja idässä Portugali rajoittuu Espanjaan (rajaviivaa noin 1200 km) ja lännessä ja etelässä Atlantin valtamereen (rantaviivaa 832 km). Portugaliin kuuluu manneralueen lisäksi Madeiran saaret (noin 600 km Marokosta länteen) ja Azoreiden saariryhmä Atlantilla (noin 1500 km manner-Portugalista). Portugalin kokonaispinta-ala saarineen on noin 92 142 km². Pääkaupunki on Lissabon. Portugalin väkiluku on noin 10,5 miljoonaa. Pääkaupunkiseudulla asuu noin 2,5 milj. ihmistä, joista noin 830.000 Lissabonissa.

Uskonto
Valtaosa väestöstä (noin 97 % ) on roomalaiskatolisia.

Kieli
Maan virallinen kieli on portugali. Ulkomaisista kielistä puhutaan eniten englantia ja ranskaa. Monet portugalilaiset ymmärtävät myös espanjaa.

Aikaero
Aikaero Suomen aikaan muualla -2 tuntia, mutta Azoreilla -3 tuntia.

Rahayksikkö
Rahayksikkö on euro. Yleisimmät luottokortit käyvät maksuvälineinä useissa kaupoissa ja ravintoloissa. Maassa on kattava ja hyvä pankkiautomaattiverkosto. Multibanco-automaateista voi nostaa rahaa vuorokauden ympäri kansainvälisillä luottokorteilla.

Sääolosuhteet
Maan eteläosissa vallitsee Välimeren ilmasto, keski- ja pohjoisosissa leuto ilmasto. Madeiralla ja Azoreilla on syytä varautua kosteisiin ja tuulisiinkin säihin.

Portugalin historiaa
• Vuonna 1143 Portugali tunnustetaan itsenäiseksi kuningaskunnaksi.
• Vuonna 1255 Lissabonista tuli Portugalin pääkaupunki.
• Vuonna 1415 alkoi Portugalin imperiumin rakentaminen.
• Henrik Purjehtijan uskottu João Goncalves Zarco löysi Porto Santon saaren vuonna 1418 ja Madeiran saaren vuonna 1419.
• Vuonna 1498 Vasco da Gama löytää meritien Intiaan.
• Vuonna 1910 Portugalista tuli tasavalta.
• Vuonna 1974 Neilikkavallankumous.
• Vuosina 1974-75 siirtomaaherruus murenee.
• Vuonna 1986 Portugali liittyy Euroopan yhteisöön.

Suodata hakutuloksia

Hakutulokset

Järjestä

(17)

Lähtö

Hinta

(1)

Kohteet

(3)

Matkatyyppi

(6)

Luokitus

(5)

Ateriat

(7)

Tilat ja palvelut

(2)

Kategoriat

(2)

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto

  • 7