• Pariisin kaupunkiloma

Pariisin kaupunkiloma

Euroopan kiehtovimpiin suurkaupunkeihin kuuluva Pariisi tunnetaan rakastavaisten ja romantikkojen kaupunkina. Suuria tunteita ei kuitenkaan tarvitse viedä Pariisiin mukanaan. Kuten melkein kaikki, myös ne löytyvät tämän uskomattoman upean kaupungin kaduilta, silloilta ja kujilta.Kulttuurin ja taiteiden ystäville sekä shoppaajille kaupungin tarjonta on lähes ehtymätön.

Yli kahden miljoonan asukkaan suurkaupunki on täynnä Louvren, Musée d'Orsayn ja Picasso-museon kaltaisia häikäiseviä taidemuseoita ja kaikkien tuntemia monumentteja, kuten Notre Dame ja Riemukaari. Kahviloissa maistuvat café au lait ja croissantit, ja maailmankuulu ranskalainen keittiö tekee vaikutuksen vaativimpaankin kulinaristiin. Shoppailija löytää etsimänsä Champs-Élysées'n puistokadulta, hienostuneelta Avenue Montaignelta tai Boulevard Haussmannin tavarataloista. Herkkusuun valinta on Gustave Eiffelin suunnittelema Le Bon Marché -tavaratalo, jonka ruoka-osasto La Grande Épicerie on maailmankuulu. Pariisi on matkailijan runsaudensarvi, missä kerran käytyään haluaa palata aina uudestaan!

 

Matkaohjelma vaihtelee lähdöittäin:

Tähän matkaan sisältyy kävellen tehtäviä kiertokäyntejä. Osa reiteistä sisältää mukulakivikatuja tai muuten epätasaisia pintoja sekä portaita, joten matka ei sovellu liikuntaesteiselle tai henkilölle, joka ei pysty tai halua liikkua jalkaisin. Tavanomainen liikuntakyky ja peruskunto riittävät kävelyosuuksille.

 

 

Matkaohjelma 9.9., 23.9., 7.10. ja 28.10. lähdöillä

Perjantai:  Helsinki–Pariisi 
Finnairin aamulento Helsingistä Pariisiin. Tutustumme kaupunkiin suomeksi opastetun kiertoajelun aikana, jolloin näemme monet kaupungin kuuluisista maamerkeistä. Pidämme kierroksen aikana lounastauon. Majoittuminen hotelliin. Loppupäivä vapaa omille retkille. Pariisi hurmaa kulttuurinnälkäiset, shoppailijat ja romantikot.

Lauantai:  Pariisi 
Aamiainen hotellissa. Teemme aamupäivällä suomea puhuvan oppaan johdolla kävelykierroksen Moulin Rouge-elokuvasta tutulla Montmartren alueella, missä hotellimmekin sijaitsee. Se on tunnettu historiastaan taiteilijoiden asuinpaikkana ja täällä ovatkin aikaansa viettäneet mm. Pablo Picasso, Vincent van Gogh, Henri Matisse ja Claude Monet. Nykyään alue on Pariisissa vierailevien turistien suosiossa. Kävelykierroksen jälkeen on päivä vapaa omiin tutkimusretkiin ja ostoksille. Pariisilaisille muodikkaasti pukeutuminen ja muodin seuraaminen tuntuu olevan äärimmäisen helppoa ja monet tulevatkin tänne ennen kaikkea ostoksille ja tutustumaan päivän trendeihin. Pariisin nähtävyyksien joukkoon kuuluva Champs-Elysées-puistokatu on myös kuuluisa ostoskatu. Toinen tunnettu ostoskatu on Boulevard Haussmann, missä sijaitsee mm. Ranskan suurin tavaratalo Galeries Lafaytte. Saint Honorén muotialueella sijaitsevat mm. Versacen, Hermèsin ja Yves Saint Laurent`n klassikkoliikkeet. Kaupungin lukemattomat ravintolat tarjoavat unohtumattomia kulinaarisia elämyksiä

Sunnuntai:  Pariisi
Aamiainen hotellissa. Koko päivää aikaa tutustua kaupungin nähtävyyksiin. Mukavia kohteita ovat mm. tunnelmalliset latinalaiskorttelit, Seinen sillat ja saaret, Champs Elysées sekä näyttävät aukiot ja tuoksuvat torit. Voit kiivetä Eiffel-torniin katsomaan Pariisia lintuperspektiivistä ja poiketa La Citén saarella ihailemassa goottilaista Notre Damen katedraalia lähempää. Tai valita päiväohjelmaasi Louvren, joka kätkee suojiinsa valtavat taideaarteet. Toki Pariisin vehreillä bulevardeilla on nautinto kulkea päämäärättömästikin vaikka vain ikkunaostoksia tehden, ja iloisen puheensorinan täyttämässä kahvilassa voi herkutella hetken café au lait´n ja maittavan croissantin parissa. Vaihtoehtoisesti voit hakea kulmakaupasta patonkia, viiniä ja suussa sulavia juustoja ja vetäytyä johonkin rauhaisaan puistoon piknikille. Kaupunkikuvaan tutustuu mukavasti ja kiireettömästi myös Seinellä risteillen. Vietitpä päiväsi miten tahansa, sinua ympäröi pariisilaisten ihanan intohimoinen elämänasenne.

Maanantai:  Pariisi
Aamiainen hotellissa. Vieläkin ehtii kaupungille vaikkapa ostoksille ennen kuljetusta lentoasemalle, sillä lähdemme lentokentälle vasta myöhemmin iltapäivällä. Suomea puhuva opas tulee mukaan kentälle. Iltalento Helsinkiin.

Huom! Pääsiäismaanantai on Ranskassa pyhäpäivä mutta suuret tavaratalot Galeries Lafayette ja Printemps ovat ilmoittaneet olevansa ainakin osan päivää avoinna silloinkin.

 Lisätietoa Pariisista (matkanjärjestäjä ei vastaa sivun sisällöstä):

en.parisinfo.com/

Lähtöpäivät

Suodata hakutuloksia

Hakutulokset

Järjestä

Hinta

Kohteet

Matkatyyppi

Luokitus

Ateriat

Tilat ja palvelut

Kategoriat

Matkustajat

Lähtöpäivät

Näytä hakutulokset
Järjestä hakutulokset
Näytä hinta
Valitse vähimmäisluokitus

Valitse matkan kesto

  • 3